3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling K. Kalmthout SK R B

Coach Wouter Willemsen kon voor de verplaatsing naar streekgenoot Wildert op een nagenoeg fitte kern rekenen. Net als rood-geel had ook Wildert al gespeeld tegen Mariaburg en Putte en die uitslagen leken - ondanks twee nederlagen - toch niet zo slecht. Bij de opwarming bleek al snel dat het een wedstrijd zou worden tussen een jeugdig thuisteam en een ervaren uitploeg.

Na een kwartier spelen was al duidelijk dat de ervaring het zou winnen. Lorenz Vanthillo werd na drie minuten net buiten de zestien onderuit gemaaid door de thuisdoelman nadat Niels Raets een uittrap van Thijs Van den Bergh had doorgekopt. De doelman kwam goed weg met een geel karton, maar had geen verhaal tegen de linker van Niels Raets. De spits krulde de bal heerlijk en hard voorbij de muur in de linker bovenhoek. Even later haalde hij de achterlijn en zag hoe kapitein Gregory Loopmans zijn lage voorzet makkelijk binnen trapte. Op het kwartier deelde hij een nieuwe assist uit, maar deze keer voor Lorenz Vanthillo. Die krulde het leer hard in de korte hoek voorbij de doelman: 0-3. De flankaanvaller dolde met zijn tegenstander en snelde meermaals als een TGV voorbij de locomotief.  Van achteruit was het leuk voetballen voor de verdediging. Zij hadden weinig moeite met de thuisploeg en konden aanvallend hun steentje bijdragen. Jimmy De Meutter stuurde twee keer Niels Raets in het straatje, maar de pas was telkens net iets te hard. Gert-Jan Verbist dropte een aantal ballen achter de verdediging waar Lorenz Vanthillo zijn voorzetten telkens zag geweerd door de thuisdoelman. Hetzelfde verhaal aan de rechterzijde waar Bart Berckmans zijn naamgenoot Bart Van Berchem vaak opzocht. Linksachter Daan Uytterlinde draaide ook een bal richting de zestien en zag hoe zijn voorzet via een thuissspeler pardoes in de voeten van Bart Van Berchem belandde. Die leek ietwat verrast, maar had toch voldoende tijd om de 0-4 tegen de netten te trappen. Aan de overzijde moest Thijs Van den Bergh één keer alert zijn toen nummer 9 tot in de zestien geraakte, maar te ver moest uitwijken om echt gevaarlijk te zijn. Aan de overzijde zag Dirk Peeters hoe Niels Raets zijn voorzet aan de tweede paal met heel veel gevoel in één tijd over de doelman lobde in de verste hoek: 0-5. Net voor de rust maakte de centrumspits zijn hattrick compleet door een voorzet van Lorenz Vanthillo simpel binnen te tikken: 0-6.

Met vier frisse krachten in het elftal was Kalmthout klaar voor de tweede set. Die begon bijna met een valse noot toen Daan Uytterlinde met een terugspeelbal nummer 9 alleen op zijn doelman afstuurde. De aanvaller was echter iets te onrustig en trapte de bal overhoeks naast. De thuisploeg kreeg het deksel dan op de neus toen Ewoud Verbist aan de overzijde een pas van Niels Raets mooi in de korte hoek voorbij de doelman tikte. Coach Wouter Willemsen gunde zichzelf ook enkele speelminuten en zette zich meteen op het statistiekenbord. Een eerste assist zag hij nog door de neus geboord toen de kopbal van Niels Raets werd afgekeurd voor buitenspel, maar even later had hij hem toch beet toen Lorenz Vanthillo zijn doorsteekpas verzilverde in de 0-8. De rood-gele trein stoomde door en had geen genade met de thuisploeg. Niels Bauwens infiltreerde in de zestien op aangeven van Jan Van Belle en liet de doelman kansloos met een knal in de linkerhoek: 0-9. Wildert was nog slechts één keer gevaarlijk toen de opgerukte nummer 7 zijn prima schot op de dwarslat uiteen zag spatten. Kalmthout dreigde nog met twee vrijschoppen, maar de pogingen van Gregory Loopmans en Niels Bauwens konden de thuisdoelman niet verontrusten. Ook Daan Uytterlinde zag zijn voorzetschot op aangeven van Thomas Willemsen nog nipt over doel vliegen. Ondanks de ruime voorsprong drukte Kalmthout in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog eens het gaspedaal in. Gregory Loopmans stuurde Niels Raets in het straatje, maar de spits was niet zelfzuchtig. Hij legde de bal opzij voor de inkomende Jimmy De Meutter die maar hoefde binnen te tikken: 0-10. Even later haalde Niels Bauwens een uittrap van Thijs Van den Bergh mooi uit de lucht, stuurde Niels Raets naar de achterlijn die het leer naar de eerste paal verstuurde waar Ewoud Verbist staalhard binnen trapte: 0-11. Met nog een minuut op de klok knutselde de doelpuntenmaker nog een mooie een-twee in elkaar op de rechterflank met Jimmy De Meutter. Die leverde opnieuw in bij de flankaanvaller en zag hoe Gregory Loopmans het door de doelman afgeweerde schot simpel binnen tikte: 0-12.

Door deze monsterscore nestelt Kalmthout zich voorlopig op de eerste plaats in het klassement en scoorde het ook de meeste doelpunten. Door omstandigheden hebben een aantal ploegen echter nog geen 4 wedstrijden gespeeld en kan dit dus een vertekend beeld geven. Volgende week komt Excelsior Essen op bezoek in Sportpark Heikant om de leider het vuur aan de schenen te leggen.