Datum

21 september 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na een week rust ontving Kalmthout SK hekkensluiter Wildert. De thuisploeg speelde opnieuw met haar type elftal wat de automatismen alleen maar ten goede kon komen.

Al na één minuut krulde Niels Raets een vrijschop in de handen van de doelman. De centrumspits zag hoe zijn collega flankaanvallers op twee minuten tijd de bezoekende verdediging oprolden met een kopie doelpunt. Lorenz Vanthillo stoomde twee keer door op links en schotelde evenveel keer de bal panklaar voor Ewoud Verbist die van dichtbij tegen de netten knalde: 2-0. Na twee blessures van Niels Raets en Hans Van Belle in evenveel minuten geraakte Kalmthout uit haar ritme. Dom balverlies van Jimmy De Meutter leidde dan ook snel tot de aansluitingstreffer bij Wildert. Nr 9 dook weg achter de rug van Gert-Jan Verbist en wipte het leer over Thijs Van den Berg in doel. Gelukkig voor rood-geel schakelde Lorenz Vanthillo zijn bewaker opnieuw uit die hem deze keer foutief afstopte in de zestien. Kapitein Gregory Loopmans zette de doelman op het verkeerde been bij de strafschop en schoot even later overhoeks binnen op assist van Juan Vinck. Bijna scoorde hij een hattrick maar zijn kopbal op een corner was niet gekadreerd. Wildert probeerde af en toe te dreigen maar invaller Jan Vanwesenbeeck stopte zijn opponenten telkens onder het gras.

Ondanks het mindere spel stoomde Kalmthout na de pauze gewoon door. Dirk Peeters ging op wandel, omspeelde de doelman, kon het zelf afmaken maar was niet zelfzuchtig en bood Ewoud Verbist zijn derde van de namiddag aan. Een win-win situatie voor beiden die een stap dichter bij het winnen van hun weddenschap staan. Diederick Willemen, een van de betere Kalmthout spelers op het veld, dweilde voor een zoveelste keer zijn rechterflank af toen hij besefte dat een VAR wel effectief nuttig kan zijn. De scheidsrechter had immers niet gezien dat zijn poeier via de dwarslat achter de doellijn was gegaan waardoor een geldig doelpunt hem ontzegd werd. Dan maar mijn ploegmakker Lorenz Vanthillo helpen in de jacht op topschutter Ewoud Verbist moet Willemen gedacht hebben. Hij stuurde de snelle flankspeler met een inworp richting doel en zag hoe die zijn bewaker uitkapte en de doelman kansloos liet met een knal in de korte hoek: 6-1. Even later verdubbelde Lorenz Vanthillo zijn doelpuntentotaal van het seizoen toen hij een assist van spelverdeler Juan Vinck met een puntertje tegen de netten werkte: 7-1. Ewoud Verbiste voelde de hete adem in zijn nek en speelde opnieuw onder één hoedje met Dirk Peeters die met zijn gouden linker een zoveelste voorzet voor doel gooide. Daar nagelde Ewoud Verbist de doelman aan de grond met een heerlijke overhoekse kopbal: 8-1. Thuisdoelman Thijs Van den Bergh, die stilaan kou stond te lijden in zijn doel, werd op een zeldzame tegenprik toch voor een tweede keer geklopt. Een schitterend afstandsschot van op de rand van de zestien verdween in de verste winkelhaak tegen de netten: 8-2. Kalmthout was niet aangeslagen en bleef gewoon verder gaan op haar elan. Dirk Peeters koppelde zijn derde assist van de namiddag aan Juan Vinck die het leer met een lage schuiver via de paal binnen trapte: 9-2. Gregory Loopmans probeerde de tienklapper op zijn naam te schrijven, maar zag twee vluchtschoten in rook opgaan. Hij loodste Lorenz Vanthillo dan maar door de buitenspelval die ijzig kalm bleef oog in oog met de doelman: 10-2. In het ultieme slot stuurde Niels Bauwens (tweede) doelman Lander Jacobs nog in het straatje. Die kroop als een duiveltje uit zijn doosje en liet zijn collega kansloos met een lage schuiver: 11-2. Wildert was niet meer bij machte om tegen te prikken.

Na Loenhout en Ekeren legt Kalmthout opnieuw zijn tegenstander over de knie met ruime cijfers. Samen met titelfavoriet Nieuwmoer volgt het met een wedstrijd minder op 3 punten achterstand van leider Brasschaat. Aanstaande woensdag neemt rood-geel het op tegen dorpsgenoot Achterbroek in een heuse derby. Neen, het gaat niet om Europees voetbal, maar om een vervroegde wedstrijd.