Datum

12 oktober 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Voor de zesde wedstrijd van het seizoen ging Kalmthout op bezoek bij Excelsior Mariaburg, de fusieclub tussen Mariaburg VKK en Excelsior Kaart. Het leek de eerste echte test te worden voor rood-geel tegen de middenmotor die enkel verloren had van titelfavorieten Brasschaat en Nieuwmoer. Coach Wouter Willemsen kon opnieuw rekenen op een sterk elftal om de ongeslagen status te behouden.

Net als vorige week was het Jimmy De Meutter die zijn ploeg bijna op voorsprong zette, maar hij kwam opnieuw een teen tekort om een listige vrijschop van Juan Vinck tegen de netten te duwen. Niels Raets en Gregory Loopmans kregen ook al snel een grote kans, maar beiden trapten hun volley hoog over het doel. Lang hield het verweer van Mariaburg niet stand. Ewoud Verbist duwde een voorzet van Gregory Loopmans tegen de touwen: 0-1. Het gevaar bij de thuisploeg kwam van alle kanten. Lorenz Vanthillo en Ewoud Verbist doken keer op keer in de rug van hun bewaker om vervolgens een gevaarlijke voorzet af te leveren. Helaas konden hun medemaats deze nooit verzilveren. Het was opnieuw kapitein Gregory Loopmans die een doelpunt aanbood, dit keer aan zijn 'koningsmaatje' Niels Raets die het leer aan de eerste paal met heel veel gevoel binnenwerkte: 0-2. Het eenrichtingsvoetbal van Kalmthout leverde een hoop kansen op, maar veel daarvan werden de nek omgewrongen. Gregory Loopmans zag zijn overhoeks schot naast schuiven en ook Niels Raets trapte een harde voorzet onbesuist over. Ook Ewoud Verbist had het moeilijk, maar de aanhouder wint. Een schot van Lorenz Vanthillo spatte uiteen op de paal en kwam in de voeten van zijn collega flankaanvaller terecht. Die trapte eerst nog twee keer op de doelman en een verdediger, maar bij de derde poging ging de bal dan toch binnen: 0-3. Even later nam hij een perfecte crossbal van Dirk Peeters meteen op de slof, maar het schot was helaas niet gekadreerd. De bezoekers versmachtten de thuisploeg met hoge pressing en snel combinatievoetbal. De geoliede machine leverde bij momenten schitterende combinaties op. Spelverdeler Juan Vinck leverde met een fijn hakje de bal in bij Niels Raets die de doelman kansloos liet met een mooie krul in de verste hoek: 0-4. Achteraan stond de verdediging als een blok: Dirk Peeters en Jimmy De Meutter hielden het slot op de deur en zagen hoe de vleugelsback Jan Van Belle en Diederik Willemen hun tegenstrever het voetballen beletten maar ook offensief hun steentje meer dan bijdroegen. Doelman Thijs Van den Bergh had - net als zijn collega Thibaut Courtois eerder op de week tegen San Marino - geen werk en besloot dan maar om zelf voor wat actie te zorgen. Met een foute pas zette hij nr. 8 op weg naar zijn doel, maar met een prima save hield hij de nul op het bord. Hij zag hoe Ewoud Verbist aan de overzijde zijn derde hattrick van het seizoen compleet maakte door een voorzet van Lorenz Vanthillo tegen de netten te duwen: 0-5. Net voor de rust infiltreerde Jimmy De Meutter in de zestien na goed samenspel met Juan Vinck. Hij leverde het leer in bij Ewoud Verbist die het scoren overliet aan zijn maatje Lorenz Vanthillo: 0-6.

Na de pauze ging Kalmthout voort op zijn elan. De toeschouwers kregen mooi voetbal te zien en werden door Niels Bauwens getrakteerd op een wondermooi doelpunt. Van op zo'n 35 meter trapte de middenvelder de botsende bal vol risico richting doel waar het leer over de doelman tegen de netten knalde: 0-7. Even later kwam er opnieuw een doelpunt van mooie makelij. Niels Raets lanceerde Lorenz Vanthillo met een hakje richting doel waar de flankaanvaller ijzig kalm bleef tegenover de thuisdoelman: 0-8. Ewoud Verbist had genoeg gescoord en besloot dan maar om met wat assisten te strooien. Eerste legde hij de bal panklaar voor Niels Raets die maar hoefde binnen te duwen en even later graaide ook kapitein Gregory Loopmans - net zoals in de 5 voorgaande wedstrijden - zijn doelpuntje mee: 0-10. Lander Jacobs - die tijdens de rust doelman Thijs Van den Bergh had vervangen - had nauwelijks werk op te knappen. Het enige gevaar kwam van ploegmaat Diederick Willemen die een hoekschop bijna in eigen doel verlengde, maar zijn doelman stond pal en hield de netten schoon. Invaller Nick Van den Bergh - die terug kwam uit blessure - bracht extra schwung in de partij en trapte tot drie keer toe een afstandsschot naast of over het doel. Op aangeven van Niels Raets deed hij het dan maar op een andere manier en omspeelde de doelman om de bal in het lege doel te duwen: 0-11. Ondanks de dubbele cijfers bleef Kalmthout met veel drang naar voren spelen. Jimmy De Meutter stuurde zowel Nick Van den Bergh als Lorenz Vanthillo alleen op doel af met een diepe bal, maar beide jongens konden de doelman niet verschalken. Ook invaller Arne Boden kon in zijn eerste wedstrijd van het seizoen zijn schot niet kadreren en zag hoe Gregory Loopmans van dichtbij een volley op de doelman knalde. Met de laatste minuten in zicht stelde Kalmthout alles in het werk om de clean sheet veilig te stellen en dat lukte ook de verdedigers die vandaag een hele sterke wedstrijd speelden.

Met een collectieve teamprestatie om u tegen te zeggen veegde Kalmthout thuisploeg Mariaburg van de mat. Het eenrichtingsvoetbal leverde tientallen kansen op waar rood-geel er in totaal 11 van kon verzilveren. Ook verdedigend werden alle taken perfect uitgevoerd waardoor de doelmannen hun tweede clean sheet konden vieren. Met 18 op 18 nesteld Kalmthout zich steviger op de tweede plaats naast Nieuwmoer en houdt het leider Brasschaat - dat een wedstrijd meer gespeeld heeft - onder druk. Volgende week ontvangt rood-geel City Pirates Antwerpen.