Datum

19 oktober 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na de demonstratie vorige week tegen Excelsior Mariaburg ontving Kalmthout vandaag middenmotor City Pirates op Sportpark Heikant. Nog voor de wedstrijd begon, leek het of Eden Hazard een bezoekje bracht aan de kleedkamer van de thuisploeg, maar niets was minder waar. Het was Arne Boden die nog snel een hamburger naar binnenspeelde om de confrontatie aan te gaan met de ‘salonvoetballers’ die graag op de mat spelen, aldus Niels Bauwens.

Dat het geen namiddag wandeling in het park zou worden voor Kalmthout werd al snel duidelijk. City Pirates was gekomen om zich te tonen en deed dat ook in de beginfase met snel en snedig voetbal. Toch was het de thuisploeg die de beste kansen bij elkaar voetbalde. Linksachter Dirk Peeters trof al snel tweemaal het doelkader met een kopbal en een stifter. Ook de hardwerkende Stian Dictus was twee keer ongelukkig in de afwerking en zag hoe een bezoekende verdediger een prima voorzet van Ewoud Verbist voor de inlopende Niels Raets in vrijschop duwde. Een kolfje naar de voet van Juan Vinck, die zijn voorzet voorbij alles en iedereen in doel zag draaien: 1-0. Aan de overzijde kwam Kalmthout met de schrik vrij toen de scheidsrechter geen strafschop floot na een duwfout van doelman Thijs Van den Bergh. Het bleek slechts uitstel van executie want even later ging de bal toch op de stip na handspel van Dirk Peeters. Nr 8 stuurde doelman Thijs Van den Bergh naar de verkeerde hoek en hing de bordjes terug in evenwicht. De motor sputterende wat bij de thuisploeg dat vooral rekende op de inzet van Stian Dictus en de ingevingen van Juan Vinck. Het verbaasde dan ook niemand dat zij hun ploeg opnieuw op voorsprong brachten. De spelverdeler stuurde Stian Dictus in de zestien met een inworp waar de nr. 16 dolde met zijn tegenstander en vervolgens de doelman kansloos liet met een overhoekse knal: 2-1. Terwijl Thijs Van den Bergh zijn ploeg overeind hield met een knappe parade op een schot van nr. 7, morsten zijn ploegmaats aan de overzijde met kansen. De mee opgerukte Dries Van Hooydonck knalde van dichtbij over, Niels Bauwens trapte van ver net naast het doel en Dirk Peeters zag voor derde keer een poging gestuit door het doelkader. Wederom kon geel-rood rekenen op Juan Vinck om zijn ploeg over de streep te trekken. Eerst ontfutselde hij de bal van de laatste man om deze vervolgens met veel gevoel over de doelman te lobben: 3-1. Daarna zette hij maatje Niels Raets op weg naar doel met een diepe bal. De centrumspits legde deze met een hoge borst/schoudercontrole panklaar voor zijn linker en ook hij klopte de doelman met een lobje: 4-1.

Na de rust kwam Kalmthout met herbronnen moed op het veld. Invaller Nick Van den Bergh schilderde een voorzet op het hoofd van Ewoud Verbist maar die kon zijn kopbal niet kadreren. Kalmthout dreigde vooral op stilstaande fases, met name hoekschoppen. Een bal die in het pak bleef steken werd door Jan Vanwesenbeeck richting doel getikt, maar bleef steken op de doellijn. Dries Van Hooydonck was er ook dichtbij maar zijn kopbal en schot gingen nipt over en naast. Toen de corners geen succes bleken, kreeg de thuisploeg op korte tijd twee strafschoppen. De bezoekende doelman toonde zich een echte Jean-François Gillet door de pogingen van Niels Raets (in de linkerhoek) en Stian Dictus (in de rechterhoek) klemvast te pakken. Pogingen blij de vleet dus voor Kalmthout, maar City Pirates overleefde de aanvalsgolven. Dreiging kwam er amper van hun zijde dankzij goed verdedigend werk van de thuisploeg. Toen Jan Vanwesenbeeck nr 12 een tweede gele kaart aansmeerde waren de bezoekers er aan voor de moeite. Ewoud Verbist legde de bal panklaar voor Stian Dictus die van in het halve maantje voor de baklijn de bal knap in de linker benedenhoek trapte: 5-1. Door het vijfde tegendoelpunt was de veer gebroken bij City Pirates wat het sein was voor Kalmthout om door te duwen. Stian Dictus bedankte zijn maatje Ewoud Verbist voor de eerdere assist en bood hem de 6-1 op een presenteerblaadje aan. Jimmy De Meutter stuurde de alom tegenwoordige Juan Vinck enkele keren in de diepte, waarbij de middenvelder één van de ballen van ver in één tijd over de doelman lobde. De poging strandde helaas op de dwarslat. De spelverdeler bleef strooien met prima voorzetten, maar zag geen enkele ploegmaat er iets nuttig mee doen. Ook de boomlange invaller Arne Boden was een fractie van een seconde te laat om binnen te knikken. De spits legde het leer dan maar klaar voor Juan Vinck die zijn hattrick compleet maakte met een mooie krul naast de doelman: 7-1. Kalmthout bleef doorduwen en de bezoekers mochten hun doelman én het doelhout bedanken voor hun werk. Na een knappe actie van Stian Dictus op de linkerkant knalde Ewoud Verbist de voorzet in één tijd van dichtbij op de lat. Het doelhout trilde en beefde, net als de bezoekende doelman. Het slotakkoord was voor Arne Boden die zijn rekening opende voor Kalmthout. Siem Adriaenssens recupereerde de bal op het middenveld, sneed als een mes door de boter voorbij enkele verdedigers en liet het scoren over aan Arne Boden die van dichtbij binnen tikte: 8-1.

Na een moeizame eerste helft herpakte Kalmthout zich na de rust. Hoewel één of twee zwaluw(en) de lente niet maakt, namen Juan Vinck en Stian Dictus toch het voortouw bij de thuisploeg om een resem kansen bij elkaar te spelen. Door deze overwinning behoudt rood-geel haar ongeslagen status en staat het met 21 op 21 nog steeds op 3 punten van leider Brasschaat dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Volgende week vrijdag gaat Kalmthout op bezoek bij Berendrecht en staat de topper Brasschaat (1) - Nieuwmoer (2) op het menu. Benieuwd wie een eerste steek laat vallen in de strijd om de eerste plaats.