Datum

8 november 2019 20:00

Accommodatie

Onbekend

Na de moeizame overwinning tegen Olympic Essen stond een bezoek aan hekkensluiter Horendonk op het programma voor Kalmthout. Aanvankelijk werd gevreesd voor een forfait, maar de thuisploeg vond dan toch genoeg spelers om de macth aan te vatten. De wedstrijd tussen 'David en Goliath' zou echter niet dezelfde uitkomst hebben als het bijbelse verhaal.

Het was linksachter Jan Van Belle die Lorenz Vanthillo met een knappe pass al snel de diepte instuurde. De flankaanvaller - die door de afwezigheid van Niels Raets als diepe spits fungeerde - leverde een dito voorzet af en zag Ewoud Verbist van dichtbij binnen knallen: 0-1. Even later kwam de dreiging van de andere kant waar Juan Vinck een door de keeper gered schot van Ewoud Verbist simpel binnentikte: 0-2. Op het kwartier draaiden ze de rollen om waardoor de thuisploeg aankeek tegen een snelle 0-3 achterstand. Het was al snel duidelijk dat het vandaag eenrichtingsvoetbal zou zijn van rood-geel. Kalmthout nam wat gas terug maar bleef veel kansen creëren. Hans Van Belle trapte een grote kans voor een leeg doel over, maar ook Ewoud Verbist verkwanselde enkele prima mogelijkheden. Toen Lorenz Vanthillo de doelman op zijn weg vond, kon de flankaanvaller echter wel zijn hattrick compleet maken: 0-4. De thuisploeg bereikte na een goed half uur dan toch eens de overzijde. Gert-Jan Verbist kopte een voorzet net naast zijn eigen doel en even later leverde hij ook bijna een assist af voor de tegenstander. Gelukkig krulde nr. 8 het leer naast het doel. Met de rust in zicht duwde Kalmthout het gaspedaal nog eens in. Gregory Loopmans werkte met veel gevoel een (afgesproken) hoekschop van Juan Vinck binnen: 0-5. Ook Hans Van Belle pikte zijn doelpunt mee door van dichtbij een voorzet van Ewoud Verbist tegen het net te duwen: 0-6.

Na de pauze gingen de bezoekers door op hun elan. Gregory Loopmans ontfutselde de bal van zijn tegenstrever en liet daarna ook de doelman kansloos met een schot in de rechterhoek: 0-7. Niet veel later leverde de kapitein een assist af aan zijn maatje Juan Vinck die de zware 0-8 cijfers op het bord zette met een afstandsschot waar de doelman er toch niet zo goed uit zag. Lorenz Vanthillo zag met meewoed zijn ploegmaats oprukken in de statistieken en achtte zijn moment van scoren gekomen. Juan Vinck stuurde de flankaanvaller voor de zoveelste keer in de diepte en zag hoe die het leer onder de doelman binnen duwde: 0-9. De scheidsrechter had medelijden met de thuisploeg en gaf zomaar een strafschop cadeau toen nr. 11 zich met een zuivere schwalbe voor de voeten van Bart Berckmans gooide. Nr. 17 maalde er niet om en klopte doelman Thijs Van den Bergh van op de stip. Een beet in een zure appel voor Kalmthout dat van een clean sheet dé doelstelling had gemaakt in deze wedstrijd. De knop werd al snel omgedraaid toen Juan Vinck met zijn tweede hattrick van het seizoen dubbele cijfers op het scorebord zette met een kopbal op aangeven van Gregory Loopmans: 1-10. Ondertussen bleef Niels Bauwens strooien met prima doorsteekpasses. Eén daarvan werd door Lorenz Vanthillo verzilverd door de bal opnieuw tergend traag onder de doelman tegen het net te duwen: 1-11. Niet veel later kon ook Arne Boden - die prima was ingevallen - zijn doelpuntje meepikken door een voorzet van Lorenz Vanthillo van dichtbij binnen te tikken. Bart Berckmans dribbelde zich ondertussen een weg in de zestien en claimde een strafschop maar kwam van een kale reis terug. Het was Lorenz Vanthillo die wel een elfmeter kon versieren nadat hij met een judogreep tegen de grond was gewerkt. Kapitein Gregory Loopmans faalde niet en zette de 1-13 cijfers op het bord. Toen Juan Vinck zijn vrijschop tegen de paal zag uiteen spatten besliste hij om een zoveelste assist af te leveren aan Lorenz Vanthillo die de 1-14 eindcijfers op het bord neerzette.

Door deze ruime overwinning pronkt Kalmthout als enige ploeg met 30 op 30 en telt het voorlopig de beste aanval (+ 74) en verdediging (-10) na 10 speeldagen. Achteraan had de verdediging geen werk met de hekkensluiter waardoor Jan Van Belle, Bart Berckmans en Jan Vanwesenbeeck zich aanvallend konden uitleven. Jimmy De Meutter en Gert-Jan Verbist hielden de rangen gesloten en konden vooral oefenen op hun inspeelpasses terwijl doelman Thijs Van den Bergh stond te verkleumen. Op het middenveld draaide de geoliede motor zoals het hoort. Niels Bauwens was de link tussen aanval en verdediging en strooide kwistig met passes zodat Gregory Loopmans en Juan Vinck aanvallend hun ding konden doen. Vooraan leefden Hans Van Belle, Ewoud Verbist, Lorenz Vanthillo en Arne Boden zich volop uit tegen een zwakke tegenstander. In de ruime overwinning schreven maar liefst 4 spelers een hattrick op hun naam: Ewoud Verbist, Gregory Loopmans, Lorenz Vanthillo en Juan Vinck. De laatste twee deden er ook nog eens 4 assists bij, terwijl de eerste twee het op twee stuks hielden.

Na tien wedstrijden staat Kalmthout voor de weken van de waarheid. De komende drie wedstrijden speelt rood-geel tegen achtereenvolgens Brasschaat (nr. 1), Nieuwmoer (nr. 3) en Loenhout (nr. 4). Dit drieluik zou de competitie in een beslissende plooi kunnen leggen waardoor Kalmthout zijn beste beentje zal moeten voorzetten.