17 januari 2020 20:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na de felbevochten zege tegen Ekeren vorig weekend tekenden maar liefst 20 (!) spelers present op de woensdagavond training: een bewijs van de honger van deze groep. Het zorgde bovendien voor extra ‘wedstrijdritme’ door een kleine oefenmatch binnen het team. Daarin stond ook Bart Van Berchem voor het eerst sinds lange tijd terug tussen de lijnen na een revalidatie aan de knie. De wedstrijd tegen Gooreind kwam voor hem echter te vroeg, maar aan fitte spelers geen probleem voor Coach Wouter Willemsen. Enkele spelers offerden zichzelf op om de wedstrijdkern af te slanken naar 15 spelers: chapeau!

Jan Vanwesenbeeck bekroonde zijn winning-goal tegen Ekeren met een basisplaats en ook Nick Van den Bergh kwam vanaf minuut 1 aan de start. De flankspeler leek gebrand op een knalprestatie en schoot bijzonder snel uit de startblokken. Binnen het kwartier had hij twee assists en een doelpunt achter zijn naam. Een eerste voorzet werd door Niels Raets van dichtbij binnen getikt en even later knalde hij een afgeweerd schot in één tijd op de slof hard tegen de netten. Nog voor het kwartier werd van achteruit een aanval op poten gezet. Die passeerde verschillende stationnetjes en belandde via Nick Van den Bergh op het hoofd van Niels Raets die hard binnen knikte: Gooreind stond erbij en keek ernaar. Niet veel later werd een gelijkaardige aanval tot stond gebracht, maar helaas werd prachtige combinatie niet verzilverd door Niels Raets die zijn goede kopbal geweerd zag door de bezoekende doelman. De jonge bezoekers (met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar tegenover 31 jaar bij Kalmthout) deden het in balbezit niet onaardig maar konden geen grote kansen noteren. Toen Gregory Loopmans in de zestien gehaakt werd, zette de kapitein zelf zijn team op een geruststellende 4-0 voorsprong. Nummer 10 Juan Vinck deed er even later nog eentje bovenop door van dichtbij binnen te tikken. De bezoekers kregen wat meer ademruimte en dat resulteerde ook in wat (halve) kansen. Door de afwezigheid van doelman Thijs Van den Bergh stond Lander Jacobs (op de tweede helft tegen Mariaburg na) voor het eerst tussen de palen. Bij een eerste gevaarlijke aanval kwam hij goed tussenbeide, maar bij het eerste gekadreerd schot op doel werd hij geklopt door een afgeweken bal die via de binnenkant van de paal over de lijn dwarrelde: 5-1. De thuisploeg stelde meteen orde op zaken via Lorenz Vanthillo. Die stoomde op de linkerkant zijn tegenstrever voorbij en zag hoe een bezoekende verdediger zijn voorzet in eigen doel tikte: 6-1. Ook Niels Bauwens kwam dichtbij een doelpunt, maar zijn knal werd in extremis van de lijn gekeerd. Op slag rust kwam nr. 6 vanuit buitenspel oog in oog te staan met de thuisdoelman die geklopt werd met een schot tussen de benen: 6-2.

Na de pauze kregen de supporters een ander spelbeeld te zien met vooral veel middenveldspel. De thuisploeg voetbalde nog steeds een pak kansen bij elkaar maar Gooreind kon rekenen op een sterke doelman. Dirk Peeters wist hem toch te verrassen met een afstanddschot van op zo’n 25 meter. Gooreind teerde op de flitsen van nrs. 10 en 11, maar stuitte steeds op een solide verdediging waar vooral Gert-Jan Verbist een sterke partij speelde. Hij zag invaller Jan Van Belle op het uur de bezoekende zestien instormen, maar de nr. 1 van Gooreind had alweer zijn afweergeschut klaar om te poging te ontmantelen. Ook invaller Diederik Willemen infiltreerde een aantal keer in de zestien, maar zag zijn voorzetten steeds uit de lucht geplukt door...... de bezoekende doelman. In het slot liet Gert-Jan Verbist zich op een zeldzaam foutje betrappen toen hij een bal pardoes in de voeten van nr. 11 speelde die Lander Jacobs kansloos liet en de 7-3 eindstand op het bord zette.

Door het gaspedaal in de eerste helft stevig in te drukken, voetbalde Kalmthout een comfortabele voorsprong bij elkaar die in de tweede helft niet meer in het gevaar kwam. Ook coach Wouter Willemsen werd weer wat slimmer door deze wedstrijd en weet wat hij aan elke speler heeft. Volgende week gaat Kalmthout op bezoek bij degradatiekandidaat Wildert. Benieuwd of zij als eerste punten kunnen afsnoepen van de leider in het klassement.