Accommodatie

Schoten SK

Opstelling K. Kalmthout SK

Na de verloren openingswedstrijd tegen Achterbroek, stond vandaag de eerste uitwedstrijd op het programma. In Schoten was KSK vastberaden om het slechte resultaat van vorige week weg te spoelen. Het weer was goed, het veld van Schoten daarentegen was al in slechte staat.

KSK keek al snel tegen een achterstand aan. Na 7 minuten kon Schoten de 1-0 maken, na mistasten in de verdediging van KSK. De bezoekers waren dus al meteen op achtervolgen aangewezen.
Daarna kwam KSK in de wedstrijd. Het grootste deel van het balbezit was voor rood-geel, en er kwamen ook enkele kansen. Jammer genoeg werden deze nog niet omgezet. Het was wachten tot minuut 40, toen Yonoi Paelinckx zich door de verdediging wurmde, en de bal in de verste hoek kon krullen. 1-1 op een perfect moment, net voor rust. 1-1 bleef het ook in de eerste helft.

Aan de start van de tweede helft kwam er een wissel aan KSK-zijde. Glenn van den Buijs bleef geblesseerd in de kleedkamer, het was Anthony Mbachu die zijn plaats innam.
Die wissel bleek van goudwaarde. In de 46e minuut werd Anthony Mbachu diep gestuurd door Dimitri Schurmans, en met zijn eerste baltoets zette hij KSK al op een 1-2 voorsprong.
Twee minuten later was het opnieuw raak. Na geharrewar in de 16 van Schoten, was het opnieuw Anthony Mbachu die op de goede plek stond. 1-3 net na de rust, de tweede helft kon niet beter beginnen voor KSK.
De bezoekers kwamen de tweede helft op geen enkel moment in de problemen. Er kwam meer ruimte in de omschakeling, en in minuut 73 was het opnieuw raak. Het was alweer Anthony Mbachu die zijn hattrick compleet maakte, opnieuw op aangeven van Dimitri Schurmans (1-4).
Het KSK-feestje was nog niet afgelopen, want 10 minuten later was er een verre bal van Yannick Onraet. Met een schitterende lobbal buitenkant rechts maakte Anthony Mbachu er 1-5 van.
De laatste 5 minuten speelde KSK de wedstrijd simpel uit, en zo was 1-5 ook de eindstand.

Van een opmerkelijke invalbeurt gesproken. De man van de wedstrijd was makkelijk aan te duiden, maar belangrijker is dat de kop eraf is! De eerste drie punten van KSK zijn binnen.
Volgende week wacht de tweede thuiswedstrijd, dan komt Rochus Deurne op bezoek. Supporters op post!