Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

De derde thuiswedstrijd stond vandaag op het programma voor Kalmthout SK. KSK kon thuis nog geen enkel punt pakken, en was dus vastberaden dat vandaag wel te doen.

In de eerste helft begon KSK aarzelend. Enkele slordigheden zorgden er meteen voor dat de bezoekers gevaarlijk konden zijn. In minuut 6 was het dan ook Meer dat op voorsprong kwam (0-1).
Na de valse start, leek KSK wakker geschud en kwam het beter in de wedstrijd. In minuut 21 was er een vrije trap van op flank. Wouter De Nys wist hier wel raad mee en krulde de bal fantastisch over de doelman in de winkelhaak. 1-1 en KSK was weer helemaal terug.
Er kwamen nog enkele kleine kansen, maar uiteindelijk gingen we rusten met 1-1.

De tweede helft was voor elke supporter een ware lust voor het oog! Het spel ging goed op en neer, en de spanning was te snijden. De Kalmthoutse doelman Gio Fosco weerde enkele gemaakte doelpunten uit zijn doel, en ook KSK kon de weg naar doel nog niet vinden. Kansen waren er vooral voor Anthony Mbachu en Glenn van den Buijs, voorlopig zonder succes.
Het werd een heuse thriller: in minuut 75 tackelde doelman Fosco onbesuisd de aanvaller van Meer omver, strafschop voor de bezoekers. Gio Fosco leek van held naar antiheld te gaan, maar niets was minder waar. Hij pakte de strafschop en zette zijn foutje recht!
Even later kwam KSK weer opzetten, met een prachtig driehoekje werd Anthony Mbachu diep gestuurd. Die legde mooi klaar voor Glenn van den Buijs, maar het leer gleed van zijn schoen en de bal belandde naast.
En nog was het niet gedaan. In de laatste minuten een voorzet van op de flank. Anthony Mbachu werd overduidelijk aan het truitje getrokken toen hij wou koppen, en dat was ook de scheidsrechter niet ontgaan. Strafschop voor KSK! Iedereen hield de adem in, want dit was een wedstrijd waarin ALLES kon. Stef Everaert had duidelijk minder last van stress. Alsof het niets was ramde hij de strafschop in de rechter kruising! 2-1 met nog maar een minuut of 3 te spelen.
KSK speelde de wedstrijd uit en de ontlading was enorm bij het laatste fluitsignaal!

De eerste overwinning op onze nieuwe thuishaven is een feit, na een fantastisch spektakelstuk! Uiteraard werd dit nog tot laat in de avond gevierd! Volgende week wacht een verplaatsing naar Turk Sport, en wordt deze positieve lijn hopelijk doorgetrokken.