Accommodatie

FC Turk Sport

Opstelling K. Kalmthout SK

Na de eerste thuisoverwinning van het seizoen stond vandaag een verplaatsing naar Turk Sport op het programma. Turk Sport stond onder KSK met 4 punten (4 gelijke spelen).

Het was meteen duidelijk dat KSK de drie punten weer wou meenemen naar Kalmthout. Er kwamen al snel enkele kansen, zonder resultaat. Het was wel opletten voor scherpe tegenprikken van Turk Sport, die soms snel overschakelden met hun snelle spitsen. Voor KSK bleven de kansen zich opstapelen, maar tot grote frustratie werden deze net niet afgerond. We gaan rusten met 0-0.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Opnieuw kansen voor onder meer Glenn van den Buijs, Anthony Mbachu en Gregory Loopmans, maar geen doelpunt. Het was wachten op minuut 62, toen Jarry Gys uithaalde met een afstandsschot. De bal botste op het natte gras in de korte hoek voorbij de thuisdoelman. Eindelijk was daar de oververdiende 0-1 voorsprong.
Daarna bleven de kansen nog steeds komen voor de bezoekers. Maar door slecht uitspelen, of slechte afwerking kon KSK de voorsprong niet uitdiepen. En dan zegt men altijd in voetbal: "straks krijgen ze het deksel nog op de neus", en dat gebeurde ook. Turk Sport werd gevaarlijker en gevaarlijker, en kon uiteindelijk dan toch de gelijkmaker maken in minuut 82 (1-1).
Een echte domper voor KSK, dat de zege verdiende, maar morste met de kansen.

KSK staat nu op de 10e plek en moet dus dringend opschuiven in het klassement. Volgende week pakken ze hopelijk opnieuw de drie punten, thuis tegen Hoboken.