Accommodatie

Sp. Burcht

Opstelling K. Kalmthout SK

Onder stralend nazomerweer stond voor KSK een verplaatsing naar Sp. Burcht op het programma.

De eerste helft was vrij evenwichtig, heel veel grote kansen kwamen er in het begin niet. Het was wachten tot er op het halfuur een vrije trap voor KSK kwam. Glenn van den Buijs schilderde deze op het hoofd van Anthony Mbachu, die de score kon openen en de keeper kansloos liet (0-1).
KSK liet Burcht nu iets meer komen, en kon op de counter gevaarlijk zijn. In minuut 35 was het opnieuw raak. Roy Gys rondde een voorzet van opnieuw Glenn van den Buijs af. 0-2 was wel heel erg efficiënt van KSK.
Burcht kwam wel steeds meer opzetten en kreeg nu ook wel kansen. En dit loonde ook voor hen, want net voor rust maakten ze 1-2. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon slecht voor KSK. Al na 4 minuten kon Burcht de gelijkmaker op het bord zetten. 2-2, en dat was zeker niet onverdiend voor de thuisploeg.
Burcht had ook daarna het betere van het spel. Al bleven echte grote kansen langs beide kanten uit.
Dan besloot een andere man de show te stelen. De scheidsrechter verloor de controle over de wedstrijd, en floot veel tegen KSK. In minuut 70 was er duidelijk handspel in de 16m van Burcht, strafschop gaf de lijnrechter aan! De scheids leek eerst zijn assistent te volgen, maar besliste later doodleuk dat er geen sprake was van een strafschop. KSK werd hier dus duidelijk bestolen, tot grote frustratie van spelers en supporters.
Gelukkig kon KSK niet veel later (73') dan toch scoren. Anthony Mbachu werd diep gestuurd door Robbe De Meyer, en maakte zijn tweede van de middag. 2-3, en dat was toch een beetje tegen de gang van het spel in.
Bij enkele spelers van Burcht kookte het potje dan over, en er kwamen twee opstootjes. De scheidsrechter bestrafte hier onbegrijpelijk niemand van de thuisploeg. Het was alleen KSK dat kaarten kreeg voor protest en tijd rekken.
Uiteindelijk kwam daar dan toch het laatste fluitsignaal, en pakte KSK met 2-3 de driepunter mee naar huis.

KSK wint dus van Burcht, al was dat niet helemaal verdiend, want Burcht was wel de betere ploeg. De 3 punten zijn het belangrijkste, en KSK telt nu 11 punten uit 8 wedstrijden. Goed voor slechts een 11e plaats, maar wel op slechts 4 punten van de leider. Alles zit dus nog dicht bij elkaar.
Volgende week speelt KSK thuis tegen FC Merksem, dat 3 punten meer telt dan KSK.