Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Vandaag stond een moeilijke thuiswedstrijd op het programma. KSK bekampte 3e in de stand FC Merksem.

De start was evenwichtig. Het balbezit was in evenwicht, al kwamen de eerste kansen aan de thuiszijde. En zoals wel vaker in de wedstrijden van KSK, viel er al vroeg een doelpunt. In minuut 13 een oprukkende Glenn van den Buijs, die Stef Everaert goed in het straatje stuurde. Stef Everaert werkte de bal feilloos af (1-0).
Na de 1-0 liet KSK Merksem aan de bal, maar was de thuisploeg vooral heel sterk in de omschakeling. Maar zoals wel vaker verzuimde KSK de score verder uit te diepen. Kansen waren er onder meer voor Anthony Mbachu en Bart Verhoeven, maar de afwerking bleef achter. Ook FC Merksem kreeg enkele kansen, maar stuitte op een sterke defensie of doelman. 1-0 was uiteindelijk ook de verdiende ruststand, al had Kalmthout beter meer doelpunten gescoord.

Na rust kwam FC Merksem strijdlustiger uit de kleedkamer en had het beste van het spel. KSK moest de druk ondergaan, maar kon wel naar hartelust counteren. De wedstrijd werd nog een echte thriller. FC Merksem kwam goed weg nadat een doelpunt van Faust Govaert onbegrijpelijk werd afgevlagd voor buitenspel, aangezien de bal op de achterlijn vertrok. Daarna trof Glenn van den Buijs nog de lat met een vrije trap, de wedstrijd had eigenlijk al lang gespeeld moeten zijn.
Aan de overzijde keepte Gio Fosco alweer een goede wedstrijd. Enkele afstandschoten werden goed gekeerd door de Kalmthoutse doelman. Kon KSK voor de eerste keer dit seizoen de netten schoon houden?
De laatste minuten werd het echt spannend. Wouter De Nys pakte zijn tweede geel voor protest, en mocht 5 minuten voor tijd al de kleedkamer in. KSK met 10. Op het einde was er ook nog een vrije trap voor FC Merksem. Gio Fosco was geklopt, maar de dwarsligger lag (gelukkig voor KSK) in de weg, de bal botste terug tegen de doelman, ging op de paal en kon dan uiteindelijk weg getrapt worden door Faust Govaert. Dit laatste hete standje voor het Kalmthoutse doel was ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De ontlading was alweer groot bij de 1-0 overwinning.

KSK pakt voor het eerst dit seizoen geen doelpunt. Op het einde werd het nog heel gevaarlijk, maar vooral niet vergeten dat KSK een goede eerste helft speelde, maar de score vergat uit te diepen.
Opnieuw 3 punten, en KSK lijkt nu echt vertrokken, Het komt nu op een gedeelde 7e plaats, op 1 punt van plaats 3, en op 4 punten van leider Rochus Deurne. Volgende week wacht een verplaatsing naar FC Ekeren, de 5e in de stand met 1 punt meer dan KSK.