Accommodatie

Meerle

Opstelling K. Kalmthout SK

Een barre herfstzondag was het, en een verre verplaatsing naar Meerle voor KSK. Meerle telde 3 punten meer dan KSK, winnen was dus de enige boodschap.

Het was duidelijk dat KSK vandaag alweer de beter voetballende ploeg was. Wat de laatste weken ook nog bleek, is dat rood-geel veel kansen nodig had om te scoren. Dit was ook zo in deze eerste helft. Er kwamen in het begin al enkele kansen, waaronder één grote voor Anthony Mbachu, maar het schot van onze topschutter ging over.
En dan zegt het gezegd dat het deksel op de neus wel eens kon komen. En op het kwartier was het zover. Wouter De Bruyn kwam iets te laat, en stopte de aanvaller van de thuisploeg foutief in de zestien, strafschop voor Meerle. De spits van de thuisploeg aarzelde niet en trapte de 1-0 binnen.
Daarna was het eigenlijk al KSK wat de klok sloeg. Ondanks dat er de eerste helft te weinig tempo zat in het spel van de bezoekers, kwamen er toch nog grote kansen. Onder meer Bart Verhoeven kreeg een afgemeten voorzet van Roy Gys niet tussen de palen. Rusten doen we met een 1-0 achterstand, wat zeker niet verdiend was. Ondertussen was ook Wouter De Bruyn al geblesseerd vervangen voor Robbe De Meyer.

De tweede helft was éénrichtingsverkeer. KSK begon een sneller tempo te ontwikkelen. Toch was het wachten op minuut 56 tot Robbe De Meyer een bal die terugkwam van de keeper kon binnentikken, 1-1 was een verdiende gelijkmaker.
Daarna ging het snel. KSK speelde in de tweede helft wel goed, én ze maakten de kansen af. In minuut 69 schilderde Roy Gys een voorzet op het hoofd van Anthony Mbachu, die de bal goed binnenkopte. (1-2)
In minuut 77 kon Glenn van den Buijs zijn individuele actie afronden. (1-3)
En in minuut 81 kon ook Stef Everaert zijn doelpuntje meepikken. (1-4)
Van Meerle was op dat moment al lang geen sprake meer. KSK ging met 1-4 en 3 punten naar huis!

Opnieuw 3 punten voor KSK, dat ondertussen al 5 overwinningen te pakken heeft. Volgende week speelt KSK thuis tegen Dosko.