13 november 2016 14:30

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Op speeldag 12 kwam Dosko op bezoek bij Sportpark Heikant. KSK telt 1 punt meer dan Dosko en speelt dus thuis, een overwinning was dan ook aangewezen.

KSK begon goed, en zette Dosko goed onder druk in de eerste 25 minuten. Dosko kon hier niets tegenover zetten, en moest het spel ondergaan. Echter vielen er weinig grote kansen te noteren voor de thuisploeg. In de laatste 20 minuten kwam het spel iets meer in evenwicht, maar ook voor de bezoekers vielen er geen kansen te noteren, de Kalmthout defensie stond goed en liet niks door. Op slag van rust kwam er dan toch één mogelijkheid voor KSK. Glenn van den Buijs kreeg een vrije trap op een mooie plek. De bal ging tegen de onderkant van de lat en botste daarna al dan niet over de lijn. De lijnrechter gaf geen krimp dus was er geen doelpunt voor KSK. Tot nu kan niemand met zekerheid zeggen of de bal wel of niet over de lijn was, en jammer genoeg is ons nieuwe complex niet voorzien van doellijntechnologie. Rusten gingen we met 0-0.

Na rust opnieuw hetzelfde spelbeeld. KSK voetbalde beter dan Dosko, maar opnieuw waren er geen kansen te bespeuren langs beide kanten. Door het overwicht van KSK, moest Dosko het vooral hebben van de counter, want KSK was wel op zoek naar de overwinning op eigen veld.
Het was wachten tot minuut 85 toen Dosko een schot op doel afvuurde, de bal kwam terug van de lat. De Dosko-aanvaller kon eerder bij de bal dan de KSK-defensie en kon dan toch de 0-1 op het bord zetten. Dit was echt een domper voor Kalmthout.

KSK kon in de laatste 5 minuten niks meer forceren, en verloor tegen Dosko met 0-1. KSK was de beter voetballende ploeg, dus mogen we deze nederlaag zeker onverdiend noemen. Geen ramp, KSK staat nu 11e in de stand, maar nog steeds op maar 5 punten van leider Wilrijk. Volgende zaterdagavond wacht een verplaatsing en derby tegen Gooreind, waar KSK opnieuw de 3 punten zal proberen te pakken.