27 november 2016 14:30

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Nadat de ingeschreven supporters een heerlijke lunch op hadden, was het tijd voor voetbal. Zandvliet en KSK hadden even veel punten, de winnaar van vandaag pakt dus een belangrijke driepunter.

Vanaf het begin leek het een leuke, open wedstrijd te worden. Er kwamen al snel kansen langs beide kanten, maar het was KSK dat het best uit de startblokken kwam. In minuut 9 slecht wegwerken van de bezoekende defensie, kapitein Stef Everaert werkte goed af. Alweer een snel doelpunt, het begint een handelsmerk te worden van KSK (1-0).
KSK was nog niet klaar, want ook de 2-0 volgde snel. Opnieuw was het Stef Everaert, die na een mooie sleep, de verdediger passeerde en de 2-0 in de verste hoek binnen duwde.
Een walk in the park, leek het te worden, maar dat was wat voorbarig. Want slechts een minuut na de 2-0, kon Zandvliet de aansluitingstreffer maken, met een mooi afstandsschot. (2-1)
In de rest van de tweede helft kwamen er nog kansen langs beide kanten, maar zowel de bezoekende doelman, als een sterk keepende Gio Fosco, lieten niets meer door.

In de tweede helft hoopten we allemaal dat KSK snel een 3e doelpunt kon maken, en de wedstrijd uitspeelde. En dat gebeurde ook. In minuut 50 al een gigantisch misverstand tussen doelman en de verdediger van Zandvliet, Anthony Mbachu profiteerde daar zeer graag van en werkte de 3-1 binnen.
Dit kon niet meer mis gaan voor KSK. Zandvliet kreeg nu nog maar weinig bij elkaar gespeeld, en KSK kon naar hartelust omschakelen. In minuut 66 stuurde Roy Gys topschutter Anthony Mbachu in het straatje, en die werkte beheerst af. (4-1)
Even later moest Zandvliet ook nog eens met 10 verder, na een tweede gele kaart. Uiteindelijk was het nog niet voorbij, we zien 78 minuten op de klok, als de ingevallen Yonoi Paelinckx onderuit werd gehaald in de zestien. De strafschop werd feilloos omgezet door Stef Everaert, die zijn derde van de middag maakte. 5-1 was ook de eindstand.

KSK bleek een maatje te groot voor Zandvliet en won verdiend. Het schuift zo op naar de linker kolom in het klassement, naar plaats 8 op 6 punten van leider Hoboken. Volgende week zaterdag speelt KSK 's avonds op het veld van Olympic Deurne, de hekkensluiter in het klassement.