Accommodatie

Achterbroek VV

Opstelling K. Kalmthout SK

De derby der derby's stond vandaag op het programma in 3e provinciale A. Op het kunstgrasveld van Achterbroek kon KSK normaal gezien zijn voetballende kwaliteiten tonen.

Het was van in het begin duidelijk dat Achterbroek na de 0-8 pandoering van vorige week vanuit de organisatie ging voetballen. KSK maakte het spel, terwijl Achterbroek afwachtend speelde. In de beginfase was er weinig animo, en amper kansen. Het was wachten tot in minuut 28 toen Glenn van den Buijs Bart Verhoeven kon vrijspelen. Die aarzelde niet en trapte op doel. De keeper ging niet vrijuit en de bal ging binnen. 0-1 en dat was verdiend.
Niet veel later eiste de scheidsrechter een hoofdrol op. Bij een flankvoorzet van de thuisploeg wees de man in het zwart tot ieders verbazing naar de stip. Penalty voor Achterbroek na een ingebeelde duwfout. Gelukkig kunnen we dan nog rekenen op ons trouwe sluitstuk Gio Fosco. Hij pakte de strafschop, al was die ook niet heel goed getrapt.
Toen was het opnieuw de beurt aan KSK, die ook een strafschop mochten trappen. Deze was wel terecht, nadat één van de Achterbroekverdedigers zich meer volleyballer dan voetballer waande, de rode kaart was een logisch gevolg. Stef Everaert had meer geluk, zijn strafschop ging wel binnen. 0-2 was ook de ruststand, tegen 10 man mocht dit geen problemen meer geven.

Na de rust leek er niks aan de hand, en leek KSK de wedstrijd uit te spelen. Tot Achterbroek toch een keer kon tegenprikken. In minuut 65 maakte ze de aansluitingstreffer, al dan niet uit buitenspel. 1-2, werd het dan toch nog spannend?
KSK maakte het onnodig spannend. In minuut 75 leek dan toch de verlossing te komen. Yenthe Vanthillo vond Roy Gys, die een knappe actie maakte en kon schieten met links. De bal was alles behalve staalhard, maar de thuisdoelman verkeek zich opnieuw en kon voor de 3e keer de bal uit zijn net vissen. 1-3, nu moest KSK enkel nog de wedstrijd uitspelen.
Maar KSK verzuimde het af te maken in de omschakeling, en Achterbroek kon zelfs opnieuw scoren in minuut 81. Na slecht uitvoetballen werd het 2-3 en kwamen er nog 10 spannende minuten aan.
Gelukkig voor KSK kon Achterbroek niet meer scoren, 2-3 was de eindstand.

Een verdiende overwinning voor KSK, dat het zichzelf wel moeilijker maakte dan nodig tegen het stugge Achterbroek. KSK schuift op naar een gedeelde 7e plaats, op slechts 6 punten van de leider. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan komt Schoten op bezoek op Sportpark Heikant.