15 januari 2017 14:30

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Na een geslaagd G-Sport Event was het aan onze eerste ploeg om de dag helemaal compleet te maken. Het moest dan wel winnen tegen de leider in het klassement, Wilrijk.

KSK begon sterk aan de match en was de betere ploeg. De thuisploeg kreeg ook enkele kansen, onder meer een kopbal van Stef Everaert miste het doel. Op dat moment had Wilrijk nog niet gedreigd, maar op het halfuur kwam KSK toch onverdiend op achterstand. Een schot week af op Yannick Onraet en verdween over doelman Tim Van der Linden in doel. 0-1 na een lucky goal van de leider in 3e.
Na de achterstand zakte KSK een beetje weg, en het laatste kwartier kwam rood-geel er niet meer uit. Rusten gingen we met 0-1.

In de tweede helft had KSK wat recht te trekken. En het haalde meteen weer het betere van het spel. Gelukkig was het niet lang wachten op een tegenprik. Anthony Mbachu zette zich goed door, na slecht verdedigen van de Wilrijkse defensie, en kon afwerken. 1-1 en dat was absoluut verdiend.
KSK verdiende zelfs meer, en ze kregen dit ook. In minuut 65 verstuurde Stef Everaert een diepe bal naar Glenn van den Buijs, en die werkte feilloos af. 2-1, KSK stond nu plots op voorsprong, en dat was dik verdiend.
Van de leider kwam niet veel meer in de tweede helft. Er was wel druk, maar echt grote kansen hadden de bezoekers niet meer. Het was eerder KSK dat nog ging scoren via een tegenprik, maar Glenn van den Buijs besloot zijn zeer mooie actie naast het doel. KSK kon al bij al makkelijk stand houden, eindstand 2-1.

De leider verslaan, het toont weer aan wat voor een gekke reeks 3e provinciale A is. KSK schuift maar één plek op in het klassement (8e), maar staat nu wel op slechts 5 punten van nieuwe leider FC Ekeren. Volgende week wacht een verplaatsing naar KFC Meer, waar KSK naar bevestiging zoekt!