Accommodatie

KFC Meer

Opstelling K. Kalmthout SK

De zon was aanwezig, maar het was wel ijskoud in Meer. De omstandigheden waren allerminst perfect. Het veld lag hobbelig en hard, wat voetballen moeilijk maakte.

KSK begon zeer slap, en al na 3 minuten moesten ze achter de feiten aan lopen. 1-0. 4 minuten later was het opnieuw raak, een flankvoorzet werd door Faust Govaert in eigen doel gedevieerd. 2-0 en de wedstrijd was nog maar net bezig, het werd toch niet zo'n middag?
Na 10 minuten kwam KSK meer en meer in de wedstrijd. In minuut 16 kon Glenn van den Buijs na een voorzet van Yenthe Vanthillo de bal aannemen op de borst en ijzig koud afwerken. 2-1, en KSK zat opnieuw in de match.
KSK bleef drukken en Meer kwam er niet meer aan te pas. Er kwamen enkele kansen, maar het bleef moeilijk om op het harde veld goed voetbal te brengen. Op het moment dat KSK absoluut baas was over de wedstrijd, was er in minuut 38 opnieuw een domper voor rood-geel, want na slap verdedigen kon Meer 3-1 maken. Dit was ook meteen de ruststand.

KSK had een moeilijke opdracht in de tweede helft, en moest minstens twee doelpunten goed maken. Of 3, want al in minuut 47 was het opnieuw Meer dat kon scoren. 4-1, en de zege leek binnen voor de thuisploeg.
Daarna was het weer aan KSK. Stef Everaert kreeg een open kans na een scrimmage voor doel, maar de verdediger op de lijn ranselde de bal uit het doel. We spelen 56 minuten wanneer Yenthe Vanthillo een schop krijgt in de 16m, strafschop. Stef Everaert zet deze zoals altijd feilloos om. 4-2, en het geloof begon te groeien bij de bezoekers.
En terecht, want KSK bleef drukken, in minuut 62 was het opnieuw raak voor KSK. Na goed afleggen van Dimitri Schurmans kon Yenthe Vanthillo de 4-3 aansluitingstreffer maken. Wat een knotsgekke wedstrijd, het kon dus toch nog voor KSK.
Opnieuw was het niet lang wachten op een volgend doelpunt. We tellen 71 minuten wanneer een Meerse verdediger een voorzet van Wouter de Nys in eigen doel trapt. 4-4, en KSK was weer helemaal terug, en voelde dat er nog meer in zat.
Na de 4-4 kwam Meer weer in de wedstrijd. En het kreeg ook een paar grote kansen. Een afstandschot ging op de lat, en Gio Fosco had een fantastische reflex nodig op een kopbal van dichtbij. Het moet gezegd zijn dat KSK hier een aantal keer goed weg kwam.
Ondanks dat Meer in de slotfase iets meer balbezit had, kon KSK toch een aantal keer counteren. In minuut 85 werd Glenn van den Buijs diep gestuurd door Stef Everaert, de keeper leek de bal te pakken, maar de bal botste onder hem door in doel. 4-5, wat een comeback van KSK na een 4-1 achterstand!
KSK kon de wedstrijd uitspelen, en won met 4-5 van KFC Meer.

Onder moeilijke omstandigheden werden de toeschouwers toch verwend met 9 doelpunten. Na een knotsgekke partij was de ontlading enorm voor KSK, dat de 3 punten mee neemt naar Kalmthout. KSK stijgt 3 plaatsen in het klassement naar plaats 5, op slechts 4 punten van leider Burcht. Volgende week komt Turk Sport op bezoek bij Sportpark Heikant, waar KSK hopelijk voor het eerst dit seizoen 9 op 9 kan pakken, en zijn opmars naar de top van het klassement kan verder zetten. Supporters op post!