Accommodatie

Onbekend

Opstelling K. Kalmthout SK

Er werd toch gevoetbald dit weekend. Ons eerste elftal mocht opdraven tegen de buren uit Gooreind, en wel op zaterdagavond. Spektakel gegarandeerd.

KSK begon sterk en was voetballend duidelijk de betere in het openingskwartier. Het kon ik snel scoren, na 7 minuten kopte Faust Govaert een hoekschop van Roy Gys voorbij de thuisdoelman. 0-1 en een fantastische start voor KSK dus.
Na het openingskwartier begon ook de thuisploeg iets beter in de wedstrijd te komen. Kansen waren langs beide kanten schaars, iedereen dacht dat we met 0-1 gingen rusten, tot 2 minuten voor de rust Gooreind dan toch een opening kon vinden. 1-1 was de ruststand.

De tweede helft was veel aantrekkelijker. In minuut 58 was er opnieuw een aanval voor Gooreind, waarna de aanvaller gretig neerging in de zestien, strafschop volgens de scheidsrechter. Feilloos omgezet, en KSK stond nu plots 2-1 achter.
Het was achtervolgen geblazen voor rood-geel, en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen kansen, maar het was zeker opletten voor enkele scherpe tegenprikken van de thuisploeg. Gelukkig stond doelman Gio Fosco uitstekend te keepen, en was een Gooreind-aanvaller te zelfzuchtig in de afwerking.
Na deze twee grote kansen van Gooreind was het al KSK wat de klok sloeg. Ook KSK morste met de kansen. In minuut 83 werd de vechtlust dan toch beloond. Opnieuw op een stilstaande fase, was het dit keer Stef Everaert die de bal kon binnen werken. 2-2 was meteen ook de juiste eindstand.

Na een flauwe eerste en een aantrekkelijke tweede helft, stond de juiste uitslag wel op het scorebord, en daar kan geen van beide ploegen tevreden mee zijn. Volgende week komt Zandvliet Sport naar Sportpark Heikant. Een belangrijk duel, want Zandvliet (10e) en KSK (11e) tellen exact even veel punten.