Accommodatie

Onbekend

Opstelling K. Kalmthout SK

In de tweede compeitiewedstrijd ging KSK op zoek naar bevestiging. Het moest op bezoek bij KSK Donk. De ploeg uit Ekeren is een nieuwkomer in 3e, bovendien was het de vorige club van onze coach Frank Peeters en speler Denis Beliaev. Het beloofde dus een geladen duel te worden.

Wat meteen duidelijk was toen de wedstrijd van start ging, was de slechte staat van het veld. Toegegeven dat we veel gewoon zijn in Sportpark Heikant, maar dit veld bemoeilijkte het voetballen wel.
Niettegenstaande ging KSK als een sneltrein van start! Met goed voetbal en heerlijke combinaties nam het de thuisploeg meteen bij het nekvel. En er kwam ook een voorsprong. In minuut 7 zwiepte Denis Beliaev de bal voor doel voor de inkomende Bart Verhoeven, die de bal in doel kopte. 0-1, en een topstart voor KSK.
De thuisploeg kwam niet aan voetballen toe, en KSK bleef drukken. In minuut 15 kreeg Yonoi Paelinckx een elleboogstoot in een poging om de bal binnen te houden. Die revancheerde zich met een duw aan de Donk-verdediger. Jammer genoeg zag de scheidsrechter enkel het laatste en werd Yonoi Paelinckx al heel vroeg naar de douches gestuurd met rood. Domme reactie, maar twee rode kaarten waren hier absoluut op zijn plaats, in plaats van eentje. KSK met nog 75 minuten te spelen met 10, dus het beloofde nog een moeilijke namiddag te worden.
Opvallend was dat na de rode kaart, KSK nog steeds het betere van het spel had. Er kwamen nog enkele kansen, maar de laatste pass van Joeri Mols kwam tot twee keer toe net niet bij Robin Kraewinkels. Op het einde van de tweede helft kwam er toch een moment voor de thuisploeg. Eerst bracht de paal redding op een afstandsschot, nadien ranselde doelman Gio Fosco een schot van dichtbij uit zijn doel. Al bij al hield Kalmthout makkelijk stand. 0-1 bij rust.

Na de rust was de vraag of de bezoekers dit konden volhouden met een man minder. Dat bleek goed te lukken. De thuisploeg moest meer komen, waar KSK graag op anticipeerde met snedige counters. Hoewel de thuisploeg moest komen, was het KSK dat de beste kansen kreeg. Onder meer Joeri Mols en Robin Kraewinkels konden jammer genoeg niet afwerken. Donk kreeg in de eerste 20 min van de tweede helft amper kansen, en dat vooral dankzij het sterke loopvermogen van het KSK-middenveld, en vooral een defensie die fantastisch stond te verdedigen. Een belegering van de thuisploeg kwam er dus niet, al was het wel even schrikken toen Donk opnieuw de paal trof met een knappe volley.
KSK snakte naar de verlossende 0-2. Die kwam er in de 78e minuut. Robin Kraewinkels kon zijn knappe actie niet afwerken, maar Stef Everaert was goed gevolgd en tikte de verlossende 0-2 binnen. Opluchting bij spelers & supporters, want de voetballende kwaliteiten zegevierden tegen de lange bal.
Donk kon helemaal op het einde nog aansluiten tot 1-2, maar verder kwam het niet.

Een fantastische wedstrijd die zowel voetballend als op karakter verdiend gewonnen werd. De 3 punten gaan mee naar Kalmthout en KSK blijft leider met 6 op 6. Eén ploeg heeft ook het maximum van het punten, en dat is KFC Meer.
Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd, tegen FC Merksem dat 2 op 6 pakte.