10 september 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na een sterke start ging KSK vandaag op zoek naar een derde overwinning. Dit keer kwam FC Merksem op bezoek in Sportpark Heikant.

Zoals gewoonlijk startte KSK goed aan de wedstrijd. En dat resulteerde al snel in een eerste doelpunt. In de tiende minuut kon Stefan Lippens Joeri Mols bedienen, die deze kans niet onbenut liet (1-0).
Na de 1-0 viel de wedstrijd een beetje stil. KSK was de betere ploeg, maar een volgende doelpunt liet lang op zich wachten. FC Merksem stelde hier zeer weinig tegenover, en kreeg in de eerste helft amper kansen, wat natuurlijk ook de verdienste was van KSK. Het was wachten op minuut 40, toen Robin Kraewinkels zich kon doorzetten en Joeri Mols bediende. Die kon de 2-0 makkelijk binnen tikken. 2-0 was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft een dubbele wissel bij FC Merksem, die KSK nu wel meer onder druk begonnen te zetten. Gelukkig viel het 3e doelpunt voor de thuisploeg snel, in minuut 52 al kwam Yonoi Paelinckx dankzij Joeri Mols in scoringspositie. 3-0, nu leek de wedstrijd wel echt gespeeld.
Zeker toen ook Wouter De Bruyn zijn doelpuntje kon meepikken. Hij was goed gevolgd op een poging van Stef Everaert die terugkwam van de lat, en kopte de bal in doel. 4-0 na 75 minuten en KSK op rozen.
Na de 4-0 werden de ruimtes iets groter bij KSK, waardoor FC Merksem meer kansen creëerde. De bezoekers konden in de 75e minuut milderen tot 4-1.
Even later werd Sebastian Ghyoot diepgestuurd na een knappe solo van Yannick Onraet. Ghyoot werd (al dan niet) foutief afgestopt in de zestien meter, waarop de scheidsrechter de bal op de stip legde. Denis Beliaev voor 5-1, maar de doelman ging naar de juiste hoek, en ranselde de bal uit doel. FC Merksem kwam nog een aantal keer gevaarlijk dreigen aan het Kalmthoutse doel. De 4-2 kwam er pas in minuut 92, waardoor de derde overwinning van KSK nooit in gevaar kwam! Eindstand: 4-2

Een vlekkeloze start van K. Kalmthout SK, dat nu alleen op kop staat in 3e Provinciale A met 9 op 9. Volgende week wacht een verplaatsing naar Meerle, dat met 2 op 9 slecht gestart is.