Accommodatie

Meerle

Opstelling K. Kalmthout SK

Onder een stralend zonnetje verplaatste KSK zich dit weekend naar KFC Meerle, om zijn 4e competitiewedstrijd af te werken. Meerle stond onderaan geklasseerd met 2/9, KSK was dus ongetwijfeld favoriet in deze match.

In tegenstelling tot de voorbije weken begon KSK iets minder swingend aan de match in Meerle. De bedoeling van de thuisploeg was meteen duidelijk: de lange bal richting de boomlange spits. Hier moest KSK even aan wennen, maar na een 10-tal minuutjes kwamen ze dan toch in hun spel! Dat resulteerde in minuut 30 in een eerste doelpunt. Yannick Onraet werd gelanceerd op de flank, en die vond aan de eerste paal Joeri Mols, die zijn 4e van het seizoen maakte (0-1).
Toen ging het meteen snel. 3 minuten later kon Yonoi Paelinckx Stef Everaert bedienen, en het stond al 0-2.
Ook het derde doelpunt volgde. We spelen 36 minuten wanneer Bart Verhoeven een flankvoorzet richting Stef Everaert verstuurde. Die aarzelde niet en schoot zijn tweede van de middag binnen. (0-3)
Meerle was nergens en kon nooit echt een vuist maken in de eerste helft. Het was al KSK wat de klok sloeg. 0-3 was ook de ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. KSK was zeer dominant en Meerle moest wel terugknijpen tegen de hoge druk van de bezoekers. In minuut 50 kreeg KSK een corner. De hoekschop van Stefan Lippens werd perfect op het hoofd van Faust Govaert geschilderd, die overhoeks binnen kopte. (0-4)
Na de 0-4 had de score nog veel hoger op kunnen lopen. Vooral toen Faust Govaert na een mooie actie door de doelman gehaakt werd. De bal moest op de stip, maar de scheidsrechter had hier geen oren naar. Er was ook nog een tweede penalty-fase, maar ook Wouter De Bruyn kreeg deze niet. De scheidsrechter vond 0-4 duidelijk voldoende. KSK tikte de match vlotjes uit, en kwam op geen enkel moment in de problemen. Eindstand: 0-4

Weer een collectieve topprestatie van KSK, dat met 12 op 12 nog steeds de kop trekt in 3e Provinciale A. Volgende week wacht een moeilijke thuiswedstrijd, want dan komt FC Ekeren op bezoek.