24 september 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Bij prachtig nazomerweer begon KSK aan een moeilijke opgave. Het stugge FC Ekeren verslaan in eigen huis. De bezoekers waren slecht gestart met 5 op 12, KSK kende een vlekkeloze start en was favoriet in deze partij.

De wedstrijd begon en het was al meteen duidelijk dat FC Ekeren vooral vanuit een stevige organisatie ging voetballen. Ze begonnen duidelijk met angst voor het sterke KSK, want liefst 5 verdedigers stonden achterin bij de bezoekers. KSK maakte het spel en probeerde gaatjes te vinden in de stugge verdediging, terwijl FC Ekeren loerde op de counter. Het balbezit was voor KSK, alleen de grote kansen bleven voorlopig uit. FC Ekeren heeft sterke spitsen, en dat bleek na 33 minuten. Met een messcherpe counter, en wegglijden in de KSK-verdediging kon FC Ekeren tegen de gang van het spel in op voorsprong komen. (0-1)
Na de 0-1 kwam KSK meer en meer druk zetten, terwijl de bezoekende coach niet anders kon dan zijn troepen voor de zestien verzamelen. Voor rust kwamen er al enkele kansen, onder meer voor Joeri Mols, maar scoren lukte in de eerste helft niet. 0-1 was de onverdiende ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. KSK bleef veruit de betere ploeg, maar de sterke verdediging van de bezoekers was moeilijk te ontwrichten. Het was wachten tot minuut 60 toen Stefan Lippens het vanop afstand probeerde, maar de doelman kon in hoekschop werken. Op die corner kwam de bal via een verdediger opnieuw bij Stefan Lippens. Die probeerde het zowaar nogmaals en trapte de bal heerlijk in de korte hoek binnen. De verdiende 1-1 was eindelijk daar, en KSK had nog meer honger!
Heel KSK voelde dat er meer in de maak was, en lang moesten ze daar niet op wachten. In minuut 68 verstuurde Bart Verhoeven een prachtbal op Robin Kraewinkels. Die aarzelde geen seconde, pakte het leer met links op de slof en de bal verdween in de verste hoek. 2-1, en gerechtigheid was daar!
Nadien moest Ekeren komen, maar KSK gaf geen krimp op de lange ballen van de bezoekers. Eén keer was het nog schrikken toen een bal op de lat van doelman Gio Fosco viel, maar KSK hield al bij al makkelijk stand.

Alweer een overwinning. Voor KSK, voor de leider, en vooral voor het voetbal! KSK heeft nu 15 op 15. Volgende week wacht een verplaatsing naar het verre Poppel, dat 5 op 15 pakte.