14 oktober 2017 20:00

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Na een mooie namiddag, koelde het 's avonds gelukkig niet al te veel af. Sportpark Heikant was goed vol gelopen voor de eerste zaterdagavond wedstrijd van KSK dit seizoen. KSK was ongeslagen met 21 op 21, maar ook tegenstander Zandvliet verloor nog niet. Voor de gebroeders De Bruyn was deze topper extra spannend, aangezien de twee het tegen elkaar opnamen.

De beginfase was aarzelend, maar al snel bleek dat KSK het voortouw nam in de eerste helft. Het gros van het balbezit was voor de thuisploeg, al leidde dat niet echt tot veel kansen. Eén grote kans kwam er wel, maar het afstandsschot van Robin Kraewinkels spatte uiteen op de paal. Daarna was het wel schrikken toen de bezoekers in minuut 32 hun neus aan het venster staken. Na een mooie aanval kon Zandvliet op voorsprong komen, weliswaar tegen de gang van het spel in. 0-1 en KSK op achtervolgen aangewezen.
Voor rust kon KSK niet echt veel meer creêren, rusten met 0-1.

KSK kwam fris uit de kleedkamer, en al in minuut 47 werd Robin Kraewinkels gehaakt in de zestien. Strafschop voor KSK, en dat is uiteraard iets voor Yonoi Paelinckx, die zijn vierde van het seizoen scoorde. 1-1 en dat was zeker verdiend aan het begin van de tweede helft.
Na de 1-1 kwam er vooral veel strijd, wat resulteerde in enkel gele kaarten, en KSK zakte een beetje weg. Zandvliet kwam in de slotfase meer en meer druk zetten en kon enkele keren dreigen. Het slotakkoord was voor de scheidsrechter. Die zag een tackle op de bal van Faust Govaert als foutief. Resultaat: rechtstreeks rood voor Faust Govaert en een vrije trap op de rand van de zestien, die fantastisch en onhoudbaar in de linker winkelhaak werd geborsteld. De 1-2 kwam zeer laat, waardoor KSK dit niet meer kon goedmaken.

KSK kon zijn ongeslagen reeks niet verder zetten, en verliest voor het eerst punten dit seizoen. Geen paniek, 21/24 is nog steeds super, en door het verlies van rechtstreekse concurrenten Kaart en Meer, kan KSK aanstaande zondag periodekampioen worden op het veld van Lentezon Beerse!