4 november 2017 20:00

Accommodatie

KFC Meer

Opstelling K. Kalmthout SK

In barre weersomstandigheden ging KSK op het veld van KFC Meer op zoek naar nog eens een overwinning. Het behaalde dan wel de periodetitel vorige week, maar de 0 op 9 mocht toch zeker niet zo verder gezet worden. Door de regen was het veld trouwens erg zwaar.

Bij het wedstrijdbegin was het meteen duidelijk dat de thuisploeg het spel niet ging maken. KFC Meer trok zich terug op de eigen helft en voor de eigen zestien, wat het voetballen voor KSK bemoeilijkte. KSK zelf speelde ook niet goed. Er waren zeer veel slordigheden, en op echte kansen was het lang wachten. Meer dan een vrijschop op de paal voor de thuisploeg kunnen we niet noteren in de eerste helft. Rusten met 0-0 was dus een logisch gevolg.

Het was duidelijk dat KSK uit een ander vaatje moest tappen in de tweede helft, al bleef het goede spel van de eerste 7 wedstrijden achterwege. In minuut 55 was het toch raak. De uit blessure terugkerende Glenn van den Buijs krulde een hoekschop meteen in doel. De 0-1 was ondanks het mindere spel wel verdiend, nu moest Meer wel uit hun eigen zestien meter komen.
In minuut 70 was het opnieuw een stilstaande fase die voor een doelpunt zorgde. Dit keer maakte de thuisploeg de gelijkmaker. 1-1 en alles te herdoen voor KSK.
De bezoekers probeerden wel, maar de vorm van KSK was niet om over naar huis te schrijven. Tot overmaat van ramp kwam er opeens veel ruimte op de rechterflank bij KFC Meer. Doelman Gio Fosco kwam net te laat op de aanstormende Meer-aanvaller, waarop de scheidsrechter de bal op de stip legde. De strafschop werd probleemloos omgezet, 2-1, en KSK had nog 10 minuten om iets terug te doen.
Veel gebeurde er niet meer, de eindstand bleef 2-1.

Opnieuw een domper voor KSK, dat met 0 op 12 nu echt wel aan de bak moet. Bovendien is KSK nu ook leider af. Het blijft wel tweede op twee punten van leider Turk Sport. Volgende week zal er moeten gewonnen worden, thuis in de topper tegen Kaart, de 3e in de stand.