Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Na een overheerlijke maaltijd voor meer dan 100 voetbalsupporters, was het tijd voor de topper van de speeldag. Exc. Kaart kwam op bezoek op Sportpark Heikant. Kaart is de 3e in de stand, KSK stond 2e en was na een 0 op 12 op zoek naar het niveau van de eerste 7 speeldagen.

De wedstrijd begon en het was niet heel lang wachten op het eerste gevaar. KSK was de betere ploeg en Robin Kraewinkels kreeg een eerste schietkans. Jammer genoeg belandde de bal in het zijnet. Na 12 minuten moest KSK ook al noodgedwongen wisselen. Glenn van den Buijs moest naar de kant met een kuitblessure, waardoor Joeri Mols vroeg mocht invallen. Daarna ging een Kaartse speler neer in de zestien na licht contact met Yannick Onraet, maar de scheids vond het te licht om de bal op de stip te leggen. Kaart probeerde via de snelle spits snel om te schakelen, en dat lukte in minuut 16. Kalmthout-verdediger Wouter De Bruyn verkeek zich op een lange bal, waardoor de snelle Denisse aan de haal kon met de bal. De spits nam de bal wel mee met de hand, maar de scheidsrechter ging hier niet op in. 0-1 en KSK op achtervolgen aangewezen, mede dankzij een scheidsrechterlijke dwaling.
De rest van de eerste helft was eerder een maat voor niets. Er kwamen nog enkele kleine kansjes voor KSK, maar de echte grote mogelijkheden bleven uit. Ook Kaart kon niet veel meer creëren, waardoor we konden gaan rusten met 0-1.

KSK moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft. Na 52 minuten al kon KSK gelijkmaken. Een knappe actie van Robin Kraewinkels werd goed afgerond door kapitein Stef Everaert. 1-1 en dat was wel verdiend.
Lang kon KSK niet genieten van de voorsprong, want amper een minuut later stond het opnieuw op achterstand. Een duidelijke overtreding op Denis Beliaev werd niet gefloten, waarop de Kaartse aanval in doel verdween. 1-2, KSK terug bij af na opnieuw een foutje van de ref.
Het werd nog erger voor KSK, toen in minuut 62 Yonoi Paelinckx de bal verloor op het middenveld. De aanval werd opnieuw afgerond door Kaart, waardoor KSK 1-3 achter kwam. Nu werd het echt moeilijk voor de thuisploeg.
Er moest iets gebeuren, en trainer Frank Peeters zette met zijn laatste twee wissels alles op de aanval. Kaart beperkte zich tot het verdedigen voor de eigen zestien, waardoor er ruimte kwam voor KSK om voorzetten vanop de kant te trappen. Er kwamen kopkansen voor Joeri Mols (2x) en Wouter De Bruyn, maar tot nader order geen aansluitingstreffer. Die kwam er wel in minuut 85. Stefan Lippens kon Stef Everaert bedienen, die zijn tweede van de avond binnen kopte. 2-3 en KSK moest nog 5 minuten alles op alles zetten.
Het werd een ware thriller, want in de absolute slotfase, kwam KSK dan toch op gelijke hoogte. Wouter De Bruyn kopte een voorzet door richting Robin Kraewinkels, die de verdiende gelijkmaker tegen de netten duwde. 3-3 was ook meteen de eindstand.

Een puntje in extremis voelt dit keer toch goed aan voor KSK, dat vooral op wilskracht een verdiend punt uit de brand sleepte. Volgende week zullen wel opnieuw 3 punten gepakt moeten worden, want dan gaat KSK op bezoek bij rode lantaarn Maria Ter Heide.