28 januari 2018 14:30

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Afgelopen zondag wilde KSK een vervolgstuk breien aan zijn reeks van tot dan 6 overwinningen op een rij. Nieuw slachtoffer van dienst zou KFC Poppel moeten worden.

Kalmthout kon uit die laatste 6 wedstrijden mooie statistieken voorleggen, 18 op 18, 19x gescoord, slechts 2 doelpunten geïncasseerd, 4x de nul achteraan en nog steeds aan kop van het klassement. De grensjongens daarentegen bevinden zich net boven de gevarenzone in de algemene rangschikking en konden dus elk puntje gebruiken. Als dat op zich al geen waarschuwing was, dan was het resultaat van KFC Poppel op de vorige speeldag dat eens te meer. Toen stuurden ze immers Loenhout SK wandelen met een droge 4-0. Maar zo’n vaart zou het zondagnamiddag niet lopen.

Van in het begin van de match trok KSK de wedstrijd immers naar zich toe. Een sterke focus, vlotte balcirculatie en scherpte in de duels maakten dat in de beginfase van de wedstrijd KFC Poppel er eigenlijk niet aan te pas kwam. KSK kwam dan ook al heel snel en geheel logisch op voorsprong via de onvermijdelijke Schurmans. Aan die openingstreffer ging trouwens een prachtige individuele actie van Paelinckx op de achterlijn vooraf. Kalmthout kreeg voorts mogelijkheden genoeg om de score verder te doen oplopen tijdens die eerste helft, maar verzuimde om de mogelijkheden af maken. Onder meer Kraewinkels, Beliaev, Everaert (op vrije trap), Paelinckx en Schurmans kregen nog prima mogelijkheden. Toch was er ook een attente Fosco nodig om op het half uur een schot van Weerman uit de bovenhoek te ranselen. Verder dan dit ene schot kwam KFC Poppel eigenlijk niet tijdens die eerste helft, waardoor we gingen rusten met een logische voorsprong voor KSK.

Na de koffie kregen we opnieuw hetzelfde spelbeeld, een vrank en vrij Kalmthout tegen een al bij al matig Poppel. Al heel snel zette Govaert zich door door het centrum om even later ietwat gelukkig te scoren. Toen een Poppelse verdediger wilde ontzetten belandde de bal via het lichaam van Govaert in doel. De klok gaf nog maar net 47 minuten aan en Kalmthout had dat 2de verlossende doelpunt reeds binnen. Daarna consolideerde KSK vrij gemakkelijk de voorsprong en diepte die nog uit via opnieuw Schurmans. Hij glipte door de buitenspelval en bleef alleen voor doel ijzig kalm. Een kwartier voor tijd tekende dan ook weer Govaert voor zijn 2de  van de middag. Een hoekschop waaide voorbij de 2de paal waar Kraewinkels perfect opnieuw voorbracht. Govaert had zich op de juiste plaats gepositioneerd en kon de 4-0 tegen de netten jagen. Met deze stand op het bord kabbelde de wedstrijd voort en na 90 minuten vond de scheids het welletjes geweest.

Hamvraag na de wedstrijd bleef toch hoe deze Poppelse ploeg erin geslaagd is om Loenhout SK een hak te zettten? Los daarvan kan KSK terugblikken op een prima partij en zet het zijn reeks overwinningen verder. Voor de 2de maal dit seizoen laat KSK een prachtige reeks van 21 op 21 optekenen. Meteen lijkt men ook klaar om de belangrijke maand februari aan te vatten met wedstrijden tegen de topploegen uit de reeks, te beginnen met komende zondag. Dan ontvangen we immers de nummer 2 in de stand, Loenhout SK, op het Sportpark Heikant voor de absolute topper van de 20ste speeldag.