4 februari 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De topper tussen de nummers 1 (KSK) en 2 (Loenhout) bracht de supporters alles wat een echte topper nodig heeft: spanning, ambiance, strijd en doelpunten.

Kalmthout kon voor deze topper rekenen op een nagenoeg volledige kern. Trainer Peeters recupereerde opnieuw Lippens en wijzigde tactisch de startende elf ten opzichte van vorige week. Ook Loenhout was op volle sterkte naar het Sportpark afgezakt en maar al te belust op puntengewin om de kloof met Kalmthout te dichten tot 1 punt.

Vanaf dat de spelers het veld betraden, kon je de elektriciteit rond deze wedstrijd werkelijk voelen. Dat resulteerde ook in een 1ste helft met veel strijd, passie en middenveldspel. Kalmthout probeerde wel de forcing te voeren, maar de Loenhoutse afweer was goed georganiseerd, zodat KSK het moeilijk had om echt in zijn favoriete spel te komen. Toch zorgde KSK voor gevaar via Kraewinkels die in de nasleep van een corner een weggewerkte bal in één tijd op de voet nam. De bal ging richting linkerbeneden hoek, maar de Loenhoutse goalie liet zich niet verrassen. Niet veel later was er een mooie aanval via een aantal stationnetjes die uiteindelijk Beliaev alleen schuin voor doel bracht. Ook hij viseerde de linkerbeneden hoek, maar wederom lag de doelman van Loenhout in de weg. De bezoekers waren snedig in de tegenaanval. Hun ettelijke corners vormden steeds gevaar en voorts konden ze nog 2x dreigen vanop vrije trappen randje 16. Uitendelijk bleef de ietwat logische 0-0 op het bord en konden we gaan rusten.

Na de rust opnieuw veel strijd en vechtlust bij beide teams tot Schurmans in minuut 55 besloot om de wedstrijd open te breken. Hij zette zich mooi door en knalde overhoeks via een licht afgeweken bal de 1-0 op het bord. Loenhout was aangeslagen en Kalmthout was in deze fase van de wedstrijd duidelijk de betere. Het zette deze powerplay ook om in verdubbeling van de score. Rechtsback Onraet bekroonde zijn uitstekende partij met een assist voor Kraewinkels die oog in oog met de doelman magistraal afrondde met een lob. De wedstrijd was nu helemaal opengebroken en Loenhout rechtte de rug. Het waren nu de bezoekers die de forcing probeerde te voeren en met lange ballen het spitsentrio zocht. Ze vormden vanaf die moment ook een constante dreiging en Kalmthout slaagde er niet meer in om de bal echt vooraan te houden. Tot echte kansen kwamen toen de bezoekers vooralsnog niet. Loenhout claimde nog wel een strafschop maar de scheidsrechter ging daar terecht niet op in. Toch hing de aansluitingstreffer in de lucht. Een tot dan toe erg bedrijvige Voca van Loenhout kon de bal voorbrengen. De Kalmthoutse afweer niet alert genoeg en Goormachtig kon vanuit een scherpe hoek de 2-1 in doel besluiten. Loenhout bleef gevaarlijk en kwam zelfs langszij via Van Hasselt die een vrije trap in doel verlengde. Kalmthout bleef wel de nodige inspanningen leveren maar kon niet meer echt dreigen. Loenhout daarentegen was zelfs nog 2 keer dicht bij winst, maar faalde in de afwerking. Zo eindige een spannende wedstrijd op een al bij al billijk 2-2 gelijkspel.

Na de wedstrijd was er lichte ontgoocheling en realisme tegelijk bij Kalmthout. Ontgoocheld om het weggeven van een 2-0 voorsprong, realisme en blij om het gelijke spel (zeker na de 2 reuzekansen van Loenhout in de slotfase) zodat de kloof met onze eerste achtervolger 4 punten blijft. Zo is de belangrijke maand februari begonnen en wacht nu vrijdag al een moeilijke verplaatsing naar Zandvliet. In de heenronde leden we daar een pijnlijk verlies in de laatste minuut, zodat de motivatie groot is om in het polderdorp de 3 punten te gaan halen.