18 februari 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Een wedstrijd tussen de leider en de nummer 3 in het klassement, een mooie supportersopkomst en een stralend koud winterzonnetje... Er waren zondag redenen genoeg om af te zakken naar het Sportpark Heikant voor de wedstrijd tussen Kalmthout en Lentezon Beerse.

Het was afwachten hoe Kalmthout een weekje gedwongen rust zou verteren naar aanleiding van de afgelasting van de wedstrijd op Zandvliet. Desalniettemin was de leider gebrand op een overwinning om een vervolg te breien aan de reeks van 9 wedstrijden ongeslagen.

Ook de bezoekers uit Beerse waren aan een sterke reeks bezig van 4 overwinningen op rij. Dat had hen een mooie 3de stek opgeleverd in het algemene klassement. Bovendien draaide de wedstrijd ginds voor KSK op een 3-1 verlies uit. Kalmthout begon dus met gevoelens van revanche aan de match.

Maar van die revanche gevoelens was er in het begin van de wedstrijd weinig te merken. Goede intenties, dat zeker wel, maar al te veel eindigde Kalmthouts balbezit onmiddellijk in balverlies omwille van onzorgvuldige passing, verkeerde keuzes en veel afval in het spel. Het waren de bezoekers die in die eerste 20 minuten het meest echt konden dreigen, maar veel meer dan wat halve kansen (stilstaande fases en gevaarlijke centers) leverde dat niet op. De eerste echte geslaagde actie langs Kalmthoutse zijde was ook meteen goed voor het openingsdoelpunt van de match. Een prachtige combinatie op de linkerflank tussen Kraewinkels, Beliaev en Verhoeven eindigde in een voorzet op maat voor Schurmans. Weer hij stond op de juiste plek om met een krachtige kopstoot de bal tegen het net te jagen. De 1-0 in de 23ste minuut van de match werkte duidelijk bevrijdend voor Kalmthout, maar verlammend voor Lentezon. KSK nam nu resoluut de wedstrijd in handen en voetbalde aardig. Toch stak ook Lentezon nog éénmaal de neus gevaarlijk aan het venster, maar Seels liet de uitstekende mogelijkheid onbenut. Logischerwijs bleef de 1-0 op het bord toen we gingen rusten.

Kalmthout kwam met duidelijke intenties uit de kleedkamer en drukte ook in de 2de helft onmiddellijk het gaspedaal in. Het tempo, de beweging rond de bal en de snelheid van uitvoering gingen overduidelijk de hoogte in. Lentezon had het nu moeilijker om aan te klampen. Waar in eerste instantie een schot van Paelinckx nog rakelings langs het kruis zoefde, stond niet veel later Kraewinkels wel op de juiste plaats om af te ronden. Maar met deze 2-0 was de honger van KSK nog niet gestild. Uitblinker Paelinckx strooide kwistig met fraaie dribbels en legde af tot bij Kraewinkels, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger. 5 minuten voor affluiten herhaalde dit scenario zich en nu kon Kraewinkels wel afronden en was de 3-0 een feit. Voorheen had KSK nog kunnen dreigen via een sterke Everaert, Schurmans en ingevallen van den Buijs, maar de score liep niet verder op en de 7de overwinning thuis was een feit.

Op de eerste 20 minuten na wederom een prima partij van KSK. Het behoudt dus de leiderspositie in 3de A en is nu al 10 wedstrijden opeenvolgend ongeslagen. Loenhout haalde zwaar uit bij Zandvliet en blijft dus in het spoor, al hebben zij wel een wedstrijd meer op de teller. Kaart daarentegen morste wel met de punten en volgt nu op 6 punten.

Volgende week gaan we op bezoek bij Turk Sport, een ploeg waarvan KSK een 0-4 pandoering te slikken kreeg in de heenronde, wat Kalmthout ei zo na de 1ste periode kostte. Daar hebben we dus nog iets recht te zetten.