4 maart 2018 15:00

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Opstelling

Desondanks de winterse omstandigheden van de voorbije week konden de wedstrijden van de eerste elftallen gewoon plaatsvinden zondag. Kalmthout SK kreeg voor deze speeldag KFC Meer voorgeschoteld.

Trainer Peeters van KSK diende het basiselftal noodgedwongen aan te passen ten opzichte van de wedstrijd op Turk Sport. Govaert had werkverplichtingen en doelman Fosco diende voor de aftrap geblesseerd verstek te geven. Hierdoor kwamen de Nys en goalie Mutsaers aan de aftrap. Voor die laatste waren het de eerste minuten in het eerste elftal dit seizoen. Beiden zouden achteraf kunnen terugblikken op een uitstekende partij.

KFC Meer was 1 van de weinige ploegen die in de heenronde wist te winnen van KSK. Ginds stond na 90 minuten 2-1 op het bord wat ook meteen goed was voor de laatste verlieswedstrijd van Kalmthout. Sindsdien is Kalmthout bezig aan een ongeslagen reeks. Deze werd ook zondag verdergezet. Een doelpunt van Kraewinkels kort na rust bleek voldoende om de puntjes op het Sportpark Heikant te houden.

De wedstrijd zelf dan werd (vooral naar het einde toe) een spannend kijkstuk. Kalmthout had in het begin moeite om in zijn spel te komen en KFC Meer kon een aantal kleine speldeprikjes uitdelen. Maar doelman Mutsaers stond paraat en hield zijn netten schoon. Na een klein kwartiertje werd KSK dan toch wel voetballend de betere ploeg. Er waren mogelijkheden voor Kraewinkels en Schurmans, maar het vizier stond nog niet op scherp. Vermeldenswaardig was ook nog een mooie dribbel van Paelinckx die uiteindelijk ook nog tot een schot kwam dat niet zo gek ver over ging. KFC Meer bleef vooral de lange bal hanteren en de lange mannen op het middenveld en voorin zoeken, maar ook zonder veel succes. De pauze kondigde zich aan met een 0-0 gelijkstand.

15 minuten later werd de 2de helft op gang gefloten. Het was Kalmthout dat iets beter uit de kleedkamer kwam en het was dan ook niet lang wachten op de openingstreffer. Kapitein Everaert bediende in de 48ste minuut centraal in de diepte Kraewinkels. Die laatste hield perfect zijn mannetje af en kon de bal rechts naast de bezoekende doelman plaatsen. KSK had zijn doelpunt beet en kon deze nu gaan verdedigen. KFC Meer beperkte zich ook in de 2de helft tot het hanteren van de lange bal. Dit leverde toch wat hete standjes en stilstaande fases op voor het doel van KSK. Zo pareerde Mutsaers een haast gescoorde kopbal op prachtige wijze zodat de score ongewijzigd bleef. Niet veel later was hij toch 1 keer geklopt, maar had de scheids gezien dat hij wel degelijk foutief gestuit werd. KFC Meer bleef Kalmthout bestoken, dat verzuimde om het beter uit te spelen en de score uit te diepen. Het bleef dus tot de laatste minuut spannend toen ook nog de bezoekende goalie mee naar voren kwam op corners en vrije trappen, maar gelukkig voor KSK bleef de 1-0 op het bord.

Desondanks dat KFC Meer een zeer taaie klant bleek, schreef KSK toch weer 3 punten bij. Het behoudt zo dus de leidersplaats. Achteraf bleek zelfs dat het een gouden zaak gedaan had, toen vernomen werd dat Loenhout onderuit gegaan was in en tegen Lentezon Beerse. De voorsprong bedraagt dus opnieuw 4 punten.

Volgend weekend wacht een bijzonder lastige verplaatsing naar Kaart die ondertussen een heuse thuisreputatie opgebouwd hebben. Van de 12 thuiswedstrijden verloren ze er nog niet één en incasseerden ze thuis slechts 6 tegendoelpunten. We zullen ons dus aan een warm onthaal mogen verwachten.