11 maart 2018 15:00

Accommodatie

Exc. Kaart

Opstelling K. Kalmthout SK

Fantastisch weer was het afgelopen zondag, met het eerste lentezonnetje. Er waren dan ook veel toeschouwers afgezakt naar Brasschaat om de topper tussen Kaart en Kalmthout te bewonderen. Kaart verloor thuis nog niet, en ook KSK was al 12 wedstrijden ongeslagen. Trainer Peeters bracht twee wijzigingen aan t.o.v. vorige week: doelman Fosco en Govaert kwamen opnieuw in de ploeg. Jammer genoeg werd deze wedstrijd afgewerkt op een erbarmelijke grasmat vol oneffenheden, wat het voetbal niet bepaald vergemakkelijkte.

Dat het een geladen duel zou worden, werd al snel duidelijk. In minuut 4 werd KSK-speler Beliaev al langs achter geraakt op de enkels, maar de scheidsrechter vond het niet nodig deze forse overtreding te bestraffen met een kaart, waar dat eigenlijk al donkergeel verdiende. 2 minuten later kwam verdediger De Bruyn te laat met zijn tackle op de Kaartse spits. De scheidsrechter floot terecht voor penalty, maar er kwam ook een dubbele bestraffing voor KSK, want De Bruyn werd met rood naar de kleedkamers gestuurd. De strafschop werd feilloos omgezet, 1-0 en KSK stond voor een aartsmoeilijke opdracht om met z'n tienen een achterstand om te buigen.
Ondanks dat de thuisploeg met een man meer op het veld stond, was het toch Kalmthout dat het beste van het spel had in de eerste helft. Kaart zakte terug en probeerde het vooral via de counter. KSK had een sterk kwartier te pakken en na enkele kansen voor onder andere Beliaev en Kraewinkels kreeg het uiteindelijk in minuut 20 toch wat het verdiende. Het was captain Everaert die met een magistrale vrije trap de gelijkmaker op het bord schilderde. De 1-1 bleef uiteindelijk staan tot aan de rust, en daar mocht eigenlijk vooral de thuisploeg blij mee zijn.

Na de koffie kwam Kaart scherp uit de kleedkamers en liet KSK niet echt meer in zijn spel komen. De ruimtes werden groter bij de bezoekers na al goed 50 minuten met een speler minder, wat de thuisploeg de voorsprong opleverde. Na een knappe individuele actie en een al even mooie afwerking, stond KSK opnieuw op achterstand (2-1).
De vermoeidheid begon toe te slaan bij KSK, waardoor een vuist maken niet echt meer lukte. De laatste 10 minuten probeerde KSK nog wel, maar verder dan enkele halve kansen kwam het niet. In de blessuretijd counterde Kaart zichzelf naar een veilige 3-1 overwinning.

De eerste nederlaag van KSK sinds begin november 2017 was een feit. Jammer dat deze topper beïnvloed werd door de vroege rode kaart, waardoor beide ploegen elkaar nooit echt met gelijke wapens konden bekampen. De Kaartse overwinning was uiteindelijk wel verdiend, en groen-wit nadert nu tot op 3 punten van KSK. De 2e in de stand, Loenhout, won ook dit weekend en komt op één punt van leider KSK (Loenhout heeft wel een wedstrijd meer gespeeld).
Volgende week moet er opnieuw gewonnen worden, dan speelt KSK op zaterdagavond thuis tegen rode lantaarn Maria ter Heide!