Logische 2-0 overwinning voor KSK tegen Maria-ter-Heide

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Kalmthout SK ontving voor de gelegenheid zijn gasten uit Maria-ter-Heide op een zaterdagavond. Het stelde de club in staat om een succesvolle wine & dine te organiseren en zorgde tevens voor een mooie opkomst. In de loop van zaterdag werd er even gevreesd voor een mogelijke afgelasting owv de sneeuw, maar een handje vol vrijwilligers zorgden voor een sneeuwvrij veld, waarvoor 1000x dank uiteraard.

Kalmthout SK – Maria-ter-Heide, dat was de nummer 1 tegen de nummer laatst, de beste aanval tegen de meest gepasseerde verdediging, 51 punten ten opzichte van 8,... Kortom, tussen beide ploegen waren de verschillen hemelsbreed. Zaak was voor Kalmthout om dit ook te vertalen in zijn prestatie op het veld, waarvoor KSK-trainer Peeters zijn vertrouwen behield in dezelfde startende 11 als die van op de verloren partij op Kaart.

Dat Kalmthout zich niet wilde laten verrassen, was onmiddellijk duidelijk. Het greep “het Polygoon” meteen bij de keel en maakte zijn intenties duidelijk. Aanvallen, aanvallen, aanvallen en trachten snel het openingsdoelpunt te maken. De omstandigheden waren er ook niet meteen makkelijker op geworden. De barre winterkou had het veld ondertussen herschapen in een ijzige betonplaat en ook de felle wind hielp niet echt. Toch kon KSK zijn mogelijkheden creëren en kreeg het een dozijn corners, maar de goal bleef uit. Maria-ter-Heide kon éénmaal dreigen met een goeie vrije trap, maar Fosco was attent. Niet veel later kreeg Kraewinkels een kansje, maar de beste kans van de match kwam er na een mooie actie van Onraet op zijn rechterflank. Hij bracht laag hard voor, Schurmans met de aflegger en Paelinkcx met het schot dat jammer genoeg over ging. We leken te gaan rusten met een brilscore, tot KSK een vrije trap kreeg vanop de flank. Lippens zette zich achter de bal en krulde die in eerste instantie nog mooi tegen de paal. De Bruyn was echter goed gevolgd om de bal over de lijn te duwen. Kalmthout had zo zijn verhoopte voorsprong nog voor rust, want nog geen halve minuut later blies de scheids rusten.

Na de rust consolideerde KSK het spel en bleef het de wet dicteren. Fosco beleefde een ijzig koude eenzame avond in zijn doel, aangezien we niet echt een mogelijkheid konder noteren voor “het Polygoon”. Kalmthout behield de steriele druk, maar grote kansen bleven wat uit. De mogelijkheden die er dan wel waren, leverden jammer genoeg niets op. Het was wachten tot de 72ste minuut toen rood-geel een strafschop mocht nemen na vermeend handspel in de 16. De eerste trap van Paelinckx werd nog gered, maar toen hij zelf goed volgde was de doelman kansloos. 2-0 en de spreekwoordelijke boeken gingen toe voor “het Polygoon”. De wedstrijd kabbelde verder met een KSK dat zijn schaapjes op het droge had en de broodnodige 3 punten op zak.

In principe een logische overwinning voor de fiere leider, toch als we tot het einde willen meestrijden voor de hoofdprijs. Kaart zag zijn wedstrijd echter uitgesteld en volgt dus nu op 6 punten (weliswaar met een match minder gespeeld dan). Zondag kwam dan het nieuws dat Turk Sport de meerdere was geweest van Loenhout waardoor de kloof daar opnieuw 4 punten bedraagt.

Nu donderdag volgt een zeer zeer belangrijke inhaalwedstrijd op Zandvliet. De heenwedstrijd indachtig zal winnen daar zeker geen sinecure worden.