Datum

16 september 2017 11:00

Accommodatie

KFC Brasschaat

Zaterdag 16 september 9u45 verzamelen we aan sportpark Heikant. We trekken naar Brasschaat voor onze derde wedstrijd van het seizoen. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, het tegendeel was waar, het was prima voetbalweer met een herfst zonnetje er bovenop. Stef had alle spelers weer geselecteerd voor deze wedstrijd, Siebe was er niet bij waarschijnlijk een of ander misverstand bij de afspraken.

Opstelling: in doel op pos.1 Matt Steenbergen, pos.2 Flynn Broekmans, Pos.3 Jibbe Van Tichelen, Pos 5 Thomas Zeelmaekers, pos. 7 Daan Van Den Bergh, pos.10 Jules De Block, Pos 11, Michael Everse, pos.9 Jef De Block.  Wisselspelers: Sam van Hooydonk, Simon Van Dommelen.

11u00 stipt, de wedstrijd wordt op gang gefloten. Onze jongens nemen de wedstrijd meteen in handen en zetten veel druk naar voor. Dit leverde ons in de eerste 5 minuten al een 3 tal doelrijpe kansen op, een kopbal en een schot van Flynn Broekmans, en een schot uit de tweede lijn van Jules De Block alle drie net niet goed genoeg voor een doelpunt.  Hierop volgde nog een corner van Thomas Zeelmaekers die aan de 2de paal buiten ging. Brasschaat was tot dan nog niet voorgekomen in het stuk, maar scoorde in de 7de minuut wel de 1-0 met een afstandsschot waartegen Matt Steenbergen geen verhaal had. We vergaten even druk op bal en man te zetten en Brasschaat profiteerde hier meteen van. We waren even van de kaart en Brasschaat nam over,  10de minuut mooie actie over de flank, ingespeeld voor doel waar de bal naast de 1ste paal wordt buitengezet. Hier komen we goed weg!  Onze jongens proberen zich terug in de wedstijd te knokken, 12de  minuut Jef De Block probeert iets te forceren met een schot op doel dat hoog over gaat er staan 2 andere spelers voor doel, hier zat veel meer in.   Even later Jibbe Van Tichelen probeert van vanachter uit te voetballen en te infiltreren door het midden, Jules De Block neemt goed positie over, dit is wat we willen zien, dit keer levert het niks op.
Het eerste kwart zit erop, even rusten en wat bijsturing door de coach.

Het tweede kwart komen Sam van Hooydonk en Simon Van Dommelen in de ploeg voor Daan Van Den Bergh en Michael Everse. Meteen weer druk naar voor van KSK, de bedoelingen zijn duidelijk. Toch is het Brasschaat dat eerst gevaarlijk is met een schot in de rechter bovenhoek, onze doelman pakt uit met een mooie redding. KSK neemt weer over en in de 20ste  minuut komt de verdiende 1-1 op het bord, Jules De Block zet zich goed door en legt af voor Sam van Hooydonk die niet zijn goede voet zoekt maar rustig in één tijd met links afwerkt. Tijd om het gaspedaal verder in te duwen en dit brengt ons in de 25ste minuut op voorsprong het is weer Jules De Block die centraal de bal krijgt en Simon Van Dommelen in het straatje stuurt, Simon komt van links naar binnen en werkt mooi af met rechts 1-2. Het spel gaat nu snel heen en weer maar levert langs geen van beide kanten nog iets op. We gaan rusten met 1-2 voorsprong.

Na rust zijn er wat positiewissels, en is het weer Brasschaat dat het eerst gevaarlijk is. 32ste minuut goede redding van Matt Steenbergen. Het inspelen en uitvoetballen verloopt langs beide kanten niet zoals het hoort, veel middenveld spel en de laatste pas en preciesheid ontbreken bij beide ploegen. Een goed voorbeeld hiervan de slecht genomen vrije trap van Jules De Block en Jibbe Van Tichelen.  Brasschaat kan nog eens gevaarlijk zijn in de 41ste minuut, Jef De Block ligt geblesseerd op de grond maar de scheidsrechter laat doorspelen Brasschaat kan ei zo na scoren tot ongenoegen van onze coach die dit dan ook laat merken. Flynn vervangt even de gekwetste Jef De Block en in wat geharrewar voor doel scoort Brasschaat de  2-2 op het einde van het derde kwart.

Even rust, onze trainer benadrukt nog eens het belang van rust aan de bal en goede bezetting van de posities evenals het winnen van de duels. Het laatste kwartier is er eentje om van te smullen, hier doe je het als trainer en begeleiders allemaal voor!  In de 47ste minuut is er nog een schot van Thomas Zeelmaekers van veel te ver en te moeilijk, de coach geeft aan om te blijven voetballen en de vrijstaande man te zoeken. Zo gezegd zo gedaan, en dan begint de KSK showtime, 48ste minuut aanval over links, bal komt bij Michael Everse, die kijkt en schiet overhoeks binnen , assist Jef De Block 2-3 voor onze jongens.  Brasschaat weet het even niet meer en de mooie acties volgen elkaar nu in sneltempo op.  50ste minuut op links, Daan Van Den Bergh zet zich goed draait zich vrij en speelt in op Jules De Block die centraal de ruimte induikt en gepast de bal breed geeft naar rechts waar Sam Van Hooydonk kan afronden aan de 2de paal  2-4 voor KSK.  We gaan door op ons elan en na het centeren wordt de bal al snel terug gerecupereerd Michael Everse wordt diep gestuurd en zet de bal voor waar Flynn Broekmans net niet kan koppen.  Brasschaat probeert nog wel aan te dringen maar buiten wat geharrewar levert dit niet echt veel op.  Het is opnieuw KSK dat de tot nu toe mooiste actie van het seizoen op de mat legt, 52ste minuut de actie loopt over 5 stations over heel het speelveld, Daan Van den Bergh drijft de bal op speelt centraal Jules De Block aan die op zijn beurt doorspeelt aan zijn broer Jef De Block ondertussen gaat Sam van Hooydonk op rechts diep en krijgt de bal van Jef De Block, Sam kan zelf schuin afwerken op doel maar verkiest om de bal in de loop van de vrijstaande Michael Everse te spelen die koel afwerkt met een schot dat mooi binnen gaat,  2-5 voor KSK en wedstrijd gepeeld, wat een fantastisch doelpunt, even genieten, dit is waar de trainer op hamert, combineren van voet tot voet tot aan de goal zonder enig eigenbelang.   In de laatste minuten van de wedstrijd komt Brasschaat nog even opzetten en in de 59ste minuut valt nog de 3-5 voor Brasschaat. Match gespeeld en een dik verdiende overwinning voor onze jongens.  Zo verder blijven werken gasten, we gaan nog mooie dingen zien. Als ploeg kunnen jullie enkel maar groeien.

De foto’s zijn voor de volgende keer, de techniek liet ons even in de steek.

Volgende week thuis tegen Ekeren-Donk.  Allen op post.