Accommodatie

Sint Job

Zaterdag 7 oktober 2017, uitwedstrijd naar Sint Job voor onze U12A
We gaan voetballen bij een mooi herfstweertje. Het veld waarop gevoetbald moet worden is ondermaats, nu weten we pas in wat voor een luxe wij kunnen voetballen op K.Kalmthout SK.
De wedstrijd dan: We vliegen er meteen in, 3de minuut actie van Daan, schot op doel, keeper lost en Sam tikt de rebound binnen meteen 0-1 voor onze jongens. Een betere start konden we niet bedenken alles wijst erop dat het een vlotte zege zal worden. Sint Job komt in het eerste kwart eigenlijk niet voor in het stuk.  5de minuut voorzet van Sam, Daan laat de bal lopen voor Siebe die op doel schiet, de bal komt bij Michael die afwerkt. Na vijf minuten 0-2. In plaats van door te duwen laten we de teugels een beetje vieren en er wordt al eens slecht en slordig ingespeeld, het gaat blijkbaar een beetje te gemakkelijk,  in de 14de minuut nog eens een actie met Jibbe die de bal meeneemt naar de flank er volgt een voorzet waarop Daan een schot kan afleveren maar zonder veel gevaar.  het 1ste kwart zit erop een goede start die we niet konden bevestigen.
In het tweede kwart komen Jef en Flynn in de ploeg, Sam en Thomas nemen even rust. Het is weer enkele minuten zoeken om elkaar te vinden.
18de minuut Michael krijgt de bal terug na een hoekschop, Michael blijft rustig kijkt en levert een voorzet af die centraal door de inlopende Jibbe wordt binnengekopt 0-3. Sint job komt er nu niet meer uit, zelfde scenario als in het eerste kwart, 20ste minuut opnieuw een corner van Michael die een doelpunt oplevert wederom is het Jibbe die de bal centraal binnen schiet  0-4 voor K.Kalmthout SK.  In de 28ste minuut het eerste groot gevaar van Sint Job, een vrije trap maar Matt onze doelman laat zich niet verrassen en pakt goed.  in de laatste minut van het tweede kwart nog een dribbel van 3,4 man door Michael hij levert een schot af dat voor langs gaat.
Tijd om even te rusten en wat bij te sturen, Daan en Simon blijven aan de kant en Thomas en Sam komen terug in de ploeg.
Sint Job komt nu toch even de neus aan het venster steken zonder echt heel gevaarlijk te zijn. de tegenstand is zonder pretentieus te willen klinken eigenlijk niet echt een partij. We maken het ons zelf moeilijk, zijn niet zuiver genoeg in de passing, laten ons te gemakkelijk wegzetten.
32ste minuut volgt er nog eens een mooie actie over Michael die een voorzet aflevert vanop de flank, Sam laat voor Siebe het schot gaat voor langs.
35ste minuut de 0-5 komt op naam van Jef een dubbele 1/2 met Sam en Jef werkt af.  Opnieuw vervallen we in hetzelfde spel we laten de teugels opnieuw los en Sint Job kan hier onmiddelijk van profiteren, Thomas wordt in de rug gepakt, laat zijn man te gemakkelijk lopen en Sint Job werkt goed af  1-5 in de 37ste minuut.  Meteen na de aftrap wordt het foutje terug recht gezet Jef zorgt voor de 1-6 nadat hij zelf de bal heeft gerecupereerd trapt hij lekker binnen 1-6 na 38 minuten.  Wat opvalt is dat het bij momenten mooi voetbal is maar soms is er geen of weinig rust aan de bal waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maken. De 2- 6 is hier weer een mooi voorbeeld van, verschilllende misverstanden achteraan na elkaar  en Sint Job profiteert  nog een keer en scoort de 2-6. meteen het einde van het derde kwart.
Voor het laatste kwart komen Jibbe en Siebe naar de kant. Daan en Simon komen terug in de ploeg.
In het laatste kwart leggen we nog 2 mooie acties op de mat het vermelden waard 51ste minuut mooie actie van Jef die speelt de bal achter het steunbeen, Michael schuift in en levert een voorzet schot af dat over waait.
57ste minuut uitverdedigen KSK, centraal over Jef , die op rechts Sam aanspeelt, Sam rukt op tot aan de achterlijn en zet voor Flynn kan net niet goed genoeg koppen.
De wedstrijd kabbelt naar het einde, kort samengevat een behoorlijke prestatie van onze jongens.  Sint Job kon te weinig weerstand bieden om KSK in de problemen te brengen, we waren zelf niet zuiver genoeg in de passing, controles en het inspelen. De score had een heel stuk hoger kunnen en moeten liggen.
Volgende week spelen we tegen FC Ekeren en zullen we deze kleine puntje toch moeten aanscherpen.
Westrijd tegen FC Ekeren wordt niet om 13u45 gespeeld maar wel om 11u.