14 oktober 2017 11:00

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Zaterdag 14 oktober de eerste van 3 thuiswedstrijden achter elkaar.
De wedstrijd kondigt zich aan als een zware dobber. FC Ekeren weten we uit het verleden is een stevige tegenstander.
Daar we met een aantal afwezigen en geblesseerde spelers zitten moet de coach een beetje puzzelen aan de opstelling.
Robbe Vermaelen in doel, rechtsachter Thomas, Centraal achter Jibbe, linksachter Simon, Sam rechtsvoor, Michael centraal middenveld,  Jef in de spits en Daan linksvoor.  Seppe is onze wisselspeler.
De geblesseerde spelers steken de spelers net voor de match nog een hart onder de riem en zorgen voor wat peptalk.
11u onder een fantastische herftszon kan de wedstrijd aanvangen onder leiding van onze gelegenheidscheidsrechter Carl Vermaelen.
(waarvoor dank Carl)
FC Ekeren toont van meet af aan wat hun bedoeling is, veel druk naar voor.  Al in de 1ste minuut moet Robbe aan de bak hij pakt het schot op doel.  De eerste 10 minuten moeten we het spel ondergaan, voor ons zelf is het een beetje zoeken en tasten, FC Ekeren speelt ook in een 3-2-2 dit is even aanpassen en dit verloopt niet van een leien dakje. FC Ekeren is nog eens gevaarlijk op een hoekschop, de bal gaat over.
In de 9de minuut zetten we dan wel een mooie actie op, op een voorzet van Sam kan Jef niet afwerken, er is nog een schot op doel van Michael dat goed gepakt wordt door de doelman van FC Ekeren. Het eerste kwart zit er bijna op en net op het allerlaatste moment komt FC Ekeren op 0-1, achteraan wordt de bal een beetje ongelukkig weggewerkt in de voeten van een FC Ekeren speler die staalhard binnentrapt.

Het tweede kwart komt Seppe in plaats van Daan.
FC Ekeren voert opnieuw de forcing, we spelen aardig mee maar de verdedigende taken worden niet goed uitgevoerd, we laten teveel ruimte voor de tegenstander. Zij maken daar dankbaar gebruik van. 21ste minuut speler van FC Ekeren kapt 2 keer onze verdedigers uit en komt alleen voor doel 0-2.
In balbezit proberen we zelf te voetballen maar het komt er niet echt uit. In de 26ste minuut een actie van Michael die besluit met een schot op doel.
Michael trekt goed zijn streng centraal in het middenveld,  Jibbe heeft zijn handen vol met de spits van FC Ekeren maar houdt goed stand tegen deze reus.  Onze aanvallers en centrale middenvelder zullen sneller druk moeten zetten bij balverlies om de bal te recupereren en FC Ekeren het voetballen te beletten.
in de 28ste minuut wordt het 0-3 een schot op doel vanop rechts. We gaan rusten met een 0-3 ruststand?
We moeten het spel meestal ondergaan, af en toe komen we er gevaarljk uit maar is de laatste pas net niet goed genoeg, benutten we niet de vrije ruimte en maken we het ons onnodig moeilijk. De goede wil is er zeker en vast wel maar FC Ekeren was beter in de eerste helft.

In de 2de helft komt Sam in doel in plaats van Robbe.  Jef gaat centraal spelen en Michael op links.
in de 33ste minuut mooie actie met Jef die met links inspeelt op Seppe, bal komt bij Thomas  zijn schot gaat over.
35ste minuut stevig foutje op Jef, vrije trap KSK,  vrije trap bal gaat hoog over.
37ste minuut lange bal op spits van FC Ekeren, Sam twijfelt en blijft even staan, spits van FC Ekeren kan de diepe bal met de kop verlengen in doel 0-4.  Even later is er al de nul vijf, mooie aanval, centraal de bal naar de linker buitenkant, deze komt naar binnen en trapt overhoeks binnen.
Het vierde kwart zit erop.

In het laatste kwart doen onze jongens nog hun uiterste best om een doelpuntje te scoren, waar ze zeker recht op hebben. maar het is weer FC Ekeren dat een beetje geharrewar voor doel afstraft en de 0-6 eindscore op het bord zet.  Er is nog een hard schot van Daan op doel maar de doelman pareert knap.  Het is geen schande dat we verliezen tegen een betere tegenstander en dit was vandaag het geval.
Volgende week gaan we er opnieuw tegenaan.
We vergeten niet dat we maandag 16 oktober meedoen aan de kermisloop in Putte. Alle supporters op post!