4 november 2017 9:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 4 november, 9u30 Sint Martinus Halle

Zaterdagochtend 7u, vroeg uit de veren om onze wedstrijd te gaan spelen op Halle-Zoersel.  Om 8u verzamelen we op het sportpark Heikant.  De wedstrijd begint om halftien. We starten met de volgende ploeg: Matt, Thomas, Jibbe, Simon, Sam, Flynn, Seppe, Daan.  Robbe H. en Ceylan van de B-ploeg waren de reservespelers en kwamen onze ploeg vervolledigen vanwege een aantal spelers die afwezig waren wegens vakantie.  Onze coach had zijn ploeg gezet, tijd om eraan te beginnen.  KSK mocht aftrappen en meteen werd de toon gezet voor wat een wedstrijd zou worden om snel te vergeten.  De eerste baltoets ging al helemaal de mist in en we geven het balbezit zomaar weg.  Daar gingen alle afspraken en de goede bedoelingen ten spijt de mist in.  We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd en knutselde na 3 minuten een aanval in elkaar het vermelden waard, het schot vliegt over. In de reactie steekt Halle een actie in elkaar, de nummer 10 gaat alleen naar doel, Flynn keert op tijd terug en met een sliding/tackle kan hij de bal in hoekschop werken, deze levert verder geen gevaar op.  Het vervolg van het eerste kwart is eerder slordig te noemen langs beide kanten. Niet scherp genoeg, positioneel staan we niet goed. In de 11ste minuut kunnen we eens echt goed uitvoetballen en een mooie actie opzetten maar ook deze keer is de laatste pas niet goed genoeg. Het eerste kwartier loopt op zijn einde en zoals ook al in de voorgaande wedstrijden krijgen we in het slot een tegendoelpunt binnen, een mooie aanval van Halle netjes afgewerkt en 1-0.  Meteen na de aftrap proberen we nog druk te zetten en bijna kunnen we gelijk maken, jammer genoeg belandt de bal op de paal na een actie van Simon, Flynn en Daan, niet weinig later krijgen we nog een vrije trap, Daan achter de bal maar het schot gaat hoog over.

Tijdens de rust wissel, Robbe en Ceylan voor Sam en Seppe.  16de minuut hoekschop die over de verdediging gaat en wordt aan de tweede paal binnengetikt door Halle 2-0, weer stonden we niet goed en waren we niet echt wakker.  De komende minuten komen we niet onder de druk uit van Halle en Matt moet zich nog eens onderscheiden om de bal uit zijn doel te houden. In de 20ste minuut een actie van Flynn, speelt in op Daan, draait zich open kan inspelen op Robbe maar Daan maakt zich goed vrij en schiet hard op doel 2-1.  Nu zijn we vertrokken, maar slechts twee minuten later is er weer Halle, balverlies op het middenveld, niet hard genoeg in het duel er ontstaat een scrimmage en Halle kan hieruit de 3-1 scoren.  Einde van de eerste helft, tijd om de kopjes bij elkaar te steken en in de 2de helft er weer tegenaan te gaan.  Over de tweede helft kunnen we vrij kort zijn de goede bedoelingen zijn er zeker maar we vinden niet de drive en kwaliteit in ons spel om het Halle echt moeilijk te maken. We komen tot een paar kleine kansjes in het derde kwart maar het is Halle dat weer scoort en de 4-1 op het bord zet na een mooie actie.  De score zal uiteindelijk oplopen tot 7-1 voor Halle, na wel 2 gemakkelijke weggeef doelpunten omdat we ons te gemakkelijk laten wegzetten in het rechtstreekse duel. Het kalf is al lang verdronken en de kopjes zijn gaan hangen, er staat geen ploeg meer op het veld bij KSK, de drive is volledig weg. Een wedstrijd om snel te vergeten maar vooral eentje om uit te leren.  Duels winnen, inzet tonen en als ploeg spelen.  Er is nog werk aan de winkel voor de coach, maar ook dit komt weer goed en is een leermoment. Samen komen ze hier weer sterker uit.  Onze volgende match spelen we thuis op zaterdag 11 november om 13u45 tegen Brasschaat.