K.Kalmthout SK

Zaterdag 2 december thuiswedstrijd tegen Sint Job in 't Goor, aanvang 13u45.
Het is kil en koud, de winter doet stilaan zijn intrede.
Jibbe en Flynn hebben deze week beurtrol maar staan paraat om hun ploegmakkers aan te moedigen.
Sinds kort hebben we ook een kapitein tijdens de wedstrijd, deze rol is weggelegd voor Jules.
Tijd om eraan te beginnen zodat we ons kunnen optrekken aan het spel van ons team en de koude kunnen trotseren.
Onze mannen beginnen goed aan de wedstrijd en al in de eerste minuut is het bijna doelpunt, een schot van Daan scheert de deklat.
in de 4de minuut kunnen we een eerste keer juichen een actie van Sam die vindt Seppe deze legt af op Daan die goed binnentrapt 1-0.
Goed begonnen is al half gewonnen. We gaan verder op ons elan en al in de 7de minuut staan de bordjes op 2-0, mooie actie opgezet door Thomas, Sam en Seppe die Jules aanspeelt, Jules had eigenlijk moeten inspelen op zijn broer Jef maar besluit met succes op doel 2-0 dus en het lijkt dat de wedstrijd al gespeeld is na 10 minuten.  Er is nog een actie van Jef die met links afwerkt maar de doelman van St. Job pakt goed.
En plots valt het spel een beetje stil,  St. Job komt stilaan in de wedstrijd en steekt de neus aan het venster. In de 12de minuut krijgt St. Job een vrije trap na een foutje van Thomas. De vrije trap is een botsende bal die Matt enigszins verrast en St. job zit terug in de wedstrijd 2-1.
In het eerste kwart hebben we nog een actie van Sam met bal aan de voet gaat de vrije ruimte in  en levert een schot af dat wordt gepakt door de doelman. Het eerste kwart zit erop, Simon en Michael komen voor Siebe en Seppe.
Onmiddellijk na de korte pauze komen we in balbezit,  een schot vanop rechts maar de doelman van St. Job heeft weer een goede safe in huis.
Het is wel duidelijk ondertussen dat St. Job een zeer goede doelman heeft. De score had al hoger kunnen oplopen.
Ook nu worden we weer een beetje in slaap gewiegd en komt St. Job opzetten,  eerst krijgen we nog een verwittiging met een schot op doel dat maar net over gaat.  In de 19de minuut komt St. Job op een gevleide manier aan de 2-2 via een achterwaartse kopbal die via de binnenkant van de paal over de doellijn gaat.  We zullen uit een ander vaatje moeten tappen om de wedstrijd naar onze hand te zetten voorlopig lukt dat niet echt.
20ste minuut nog eens een schot op doel van Jules, doelman pakt. We proberen de wedstrijd in handen te nemen en creëren enkele kleine kansen, zo is er nog een kopbal van Jef na een voorzet van Michael, ook de doorgeschoven Thomas zet  zich door en levert de bal in bij Jules die voor de zoveelste keer een schot aflevert op doel en wederom pakt de doelman uit met een goede save.
Tijd om te rusten. Vermits het veel te koud is trekken de ploegen even naar de kleedkamer.
Onze coach legt onze mindere punten nog eens duidelijk bloot en stuurt de ploeg met nieuwe instructies terug het veld op.
Tijd voor Daan en Sam om te rusten, Siebe en Seppe komen terug in het spel.
Het spel wordt niet onmiddellijk veel beter dan in de eerste helft.  KSK is wel baas op het veld maar echt goede acties en kansen levert dat niet op.
In de 35ste minuut een opflakkering met een schot op doel van Jef dat via de deklat buiten gaat , dit had altijd de 3-2 moeten zijn.  We zetten nu toch even door actie van Michael die het overzicht verliest en kans weg,  uiteindelijk volgt de 3-2 op wat geharrewar en een bal die niet uit het doelgebied van St.. Job geraakt in de scrimmage kan Jules de 3-2 op het bord zetten.  De veer lijkt gebroken bij St. Job en in de 40ste minuut wederom Jules die een 1/2 opzet met Seppe en netjes afwerkt 4-2.   We kunnen nu de druk even aanhouden op St. Job,  ze komen er niet meer echt uit,  Jef eist de bal op, legt breed op Siebe die voorzet, Michael kopt over.
Voor het laatste kwart haalt onze coach Jef en Jules naar de kant,  Daan gaat centraal in het midden spelen, Sam komt terug op rechts voor.
Tijdens het laatste kwart laten we eindelijk zien hoe goed we kunnen voetballen, de mooie acties volgen elkaar in snel tempo op en we kunnen de score nog uitdiepen tot 7-2.
in de 47ste minuut maakt Michael zich vrij en knalt hard binnen in de korte hoek 5-2.  50ste minuut doelman van St. Job wil uitvoetballen en komt ver uit zijn doel balverlies bij St. Job, Michael komt in balbezit en heeft gezien dat doelman weg is zijn schot is niet gekadreerd en gaat voorlangs.
In de 53ste minuut kan Seppe op assist van Michael de 6-2 op het bord zetten. Seppe doet dit in de 55ste minuut nog eens netjes over na een mooie actie via Sam en Siebe, eindstand 7-2.
Al bij al een gemakkelijke en verdiende overwinning al was het voetbal niet altijd even overtuigend. St. Job voetbalde aardig mee naar hun mogelijkheden en wij deden eigenlijk te weinig zowel in balbezit als in balverlies.  Volgende week naar de sterkste  ploeg in de reeks namelijk FC Ekeren.  Allen weer op post! We voetballen op 9 december om 11u15 op FC. Ekeren.