Datum

9 december 2017 11:15

Accommodatie

FC Ekeren

9 december, zaterdagochtend kwart voor 10 verzamelen geblazen voor onze wedstrijd op FC Ekeren. Deze wedstrijd moet voor ons zowat de topwedstrijd van de heenronde worden, thuis kregen we nog een fikse pandoering van FC Ekeren, we hadden toen wel te kampen met een reeks afwezigen, dit was vandaag niet het geval. We konden op volle sterkte naar FC Ekeren en geloofden dan ook in een goede afloop en een revanche voor de heenwedstrijd. Ook Siebe en Seppe waren van de partij zij hadden hun beurtrol en kwamen de ploegmakkers een duwtje in de rug geven. Oh ja we hadden wel één handicap onze coach Stef had familiale verplichtingen en kon er niet bij zijn deze wedstrijd.  Stef werd veelvuldig sterkte gewenst voor de zware taak die hem te wachten stond op de cross in Essen. (lol....)
Stef werd vervangen door Sven en Ward die de nodige instructies van de coach hadden meegekregen.
Tijd voor een verslag van wat een intense wedstrijd zou worden.  De wedstrijd wordt op gang gefloten door een scheidsrechter op leeftijd in zijn zondagskostuum, de man in het zwart doet zijn best maar heeft het moeilijk om het spel te volgen. Met alle respect, deze topper verdiende een betere leiding.  We hadden onze ploeg verwittigd dat het bikkelen zou worden en dat de duels moesten gewonnen worden. Niets was minder waar vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het hard tegen hard ging zijn, FC Ekeren had veel lengte en power in de ploeg.  Ze speelden ook in een ietwat andere opstelling en daar hadden we in het begin van de wedstrijd lastig mee, ook het tempo lag hoog en het was toch wel wat aanpassen voordat iedereen een beetje in de wedstrijd zat bij KSK. De zenuwen stonden strakgespannen en dat leidde af en toe tot wat overhaasting en foute inspeelballen. Na wat kleine bijsturingen kwamen we echt in de wedstrijd en werden we de eerste helft gewoon weg de gevaarlijkste ploeg. Het spel ging best wel goed heen en weer maar echte grote doelkansen waren voor ons.  Achteraan stond het goed met Matt in doel, achteraan met Jibbe, Flynn en Thomas, Jules werkte zich centraal weer te pletter en op de flanken Jef en Sam met in de spits Daan.  De eerste echte grote doelkans was voor Sam die zich vrijmaakte en uitpakte met een laag schot naar de linkerbenedenhoek, onze supporters die in de baan van het schot staan zien de bal al in doel en juichen al maar de keeper van FC Ekeren haalt de bal nog met een ultieme en sublieme redding uit de hoek.  Op dit moment van de wedstrijd zijn we de betere ploeg er volgt al snel na inspelen van Jibbe op Jef een schot dat voorlangs gaat.  Niet veel later doet Jef dit nog eens over, een schot op doel niet echt gevaarlijk voor de doelman.  FC Ekeren heeft het duidelijk moeilijk met KSK dat met volle overgave speelt en de duels niet uit de weg gaat en er ook nog eens goed uitkomt.  Dit hebben ze duidelijk niet verwacht. In de 22ste minuut krijgen we een uitgelezen kans met een vrije trap niet al te ver voor doel, Daan achter de bal en dan denk je boem.... maar de bal werd niet goed afgelegd en er zit te weinig power in het schot. In de 25ste minuut komen we echt de eerste keer heel goed weg een scrimmage voor doel Matt kan uiteindelijk de bal klemmen maar hier hebben we een beetje geluk.  Bij het uitvoetballen komt de bal bij Jules en de spits van FC Ekeren vindt het nodig om eens lekker na te trappen, dit was eigenlijk een donkerrode kaart. Jules ging even over zijn toeren en wil de wedstrijd verlaten maar na wat inpraten op Jules komt alles weer goed.  Dit is het moment waarop we de controle even verliezen, iets minder geconcentreerd zijn en een speler van FC Ekeren begint aan een solo, zet vier man in de wind en rond zijn actie dan nog eens af met een hard schot in de korte hoek.  Een beetje gevleid komt FC Ekeren op 1-0 in de 28ste minuut.  Er wordt afgefloten de eerste helft zit erop en we merken toch wel wat frustratie bij onze jongens.
We gaan de kleedkamer in en proberen wat rust in de hoofdjes te brengen, we drukken erop dat we fier mogen zijn op het spel in de eerste helft, de inzet is er de duels worden aangegaan de beste kansen waren voor ons.  Winnen is niet het allerbelangrijkste, verder doen zoals in de eerste helft en ons beter aanspeelbaar maken soms zijn we nog te statisch, we staan te veel stil. Ook bij spel hervattingen moeten we sneller beslissen en inspelen wanneer nodig, niet wachten tot de tegenstander terug in organisatie staat.
Jef en Daan worden na rust vervangen door Thomas en Sam.
We merken meteen na rust dat FC Ekeren de druk probeert op te voeren en ons meteen wil overpoweren dit lukt hen ook en al in de 32ste minuut komt FC Ekeren op 2-0 na slecht verdedigen bij ons. We laten ons op de flank te gemakkelijk in de luren leggen centraal wijken we iets te lang, Matt kan het schot niet weren en het staat 2-0, 2 minuten na rust. Dit komt even aan als een mokerslag waar we niet echt meer van herstellen, FC Ekeren
probeert de forcing te voeren maar ondanks de achterstand proberen we ons terug in de wedstrijd te knokken. 35ste minuut actie van Jules en Michael maar we kunnen geen echt gevaar creëren.  We voelen dat bij FC Ekeren langzaam maar zeker de power de bovenhand neemt en wij hier geen echt antwoord meer op hebben.  Het laatste kwart komt Simon en Flynn naar de kant.  De inzet is er nog steeds maar de kracht is wat verdwenen.
FC Ekeren is nu wel de sterkste ploeg maar echt veel uitgespeelde kansen levert dit ook niet op.
Het geloof is weg, de batterijen stilaan leeg.  De wedstrijd eindigt op 2-0 voor FC Ekeren.  Wat zijn we als begeleiders fier op onze gasten, ze hebben zich volledig gesmeten, hadden zeker een doelpuntje verdient.  We hebben als ploeg er keihard voor geknokt op het einde heeft het niet mogen zijn.
Verliezen op deze manier is geen schande, integendeel hier kunnen we weer veel uit leren!
Dat de batterijen echt leeg waren werd wel duidelijk in de strafschoppen reeks slechts 3 van de 10 werden omgezet.
Proficiat gasten, je hebt er een echte wedstrijd van gemaakt en dat hadden ze bij FC Ekeren niet verwacht.
Volgende week revanche tegen Ekeren Donk, dan spelen we een voorwedstrijd voor onze eerste ploeg om 17u45.
Nadien lopen we mee op met de eerste ploeg. Een mooie afsluiter van de eerste ronde.