Scheidsrechter

Eric Van Lammeren

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Na het forfait van Gooreind moesten we op zoek naar een nieuwe tegenstander.  Uiteindelijk moesten we het niet zo ver gaan zoeken, in de buren van Putte SK vonden we een geschikte tegenstander voor een vriendenwedstrijd.
Om 10u45 vliegen we erin onder de vakkundige leiding van onze scheidsrechter Eric Van Lammeren.
Na 3 minuten spelen tekende Sam voor de 1-0 na een actie van Daan die goed de bal bijhoudt en aflegt voor Michael die een voorzet aflevert tussen verdediging en keeper, Sam is aan de 2de paal opgedoken en kan vrij binnentikken.  Helaas kunnen we de voorsprong niet lang vasthouden en na geklungel en een misverstand tussen Flynn en Thomas kan Putte profiteren en staat de 1-1al op het bord.
Een gevaarlijke situatie voor ons doel, Putte mag een hoekschop nemen speler van Putte mag vrij koppen gelukkig voor ons zonder veel gevaar, dit was wel een verwittiging.  In de 10de minuut hoekschop van Thomas voor KSK, Flynn kan koppen maar zonder kracht en richting.
Het spel gaat nu goed over en weer en een minuut later is er een droge knal van Daan die een beetje uit het niets komt maar wel 2-1 voor onze jongens.
KSK duwt nu even door en na goed uitverdedigen komt de bal bij Flynn die de bal opdrijft en doorspeelt aan Sam die kijkt goed en legt terug op Daan
die de 3-1 op het bord zet na 13 minuten spelen dit was een mooie actie.
In de 16 minuut moet Matt tussen komen met een flinke redding om de 3-2 te voorkomen. Het spel gaat nog altijd op en neer en in de 20ste minuut komt de bal bij Siebe die opendraait speelt in op Jef en die lost een schot op doel, keeper Putte pakt.
de 3-2 komt er toch in de 24ste min Putte krijgt te veel tijd en speler levert een schot af, Matt kansloos.
Het voetbal wordt er niet beter op en het is op dit moment een beetje holder de bolder, het goed voetbal is weg. Op slag van rust nog een actie opgezet door Seppe op rechts, die legt af op Daan die de bal niet onder controle krijgt met als gevolg een slecht schot.
We gaan rusten met een 3-2 voorsprong in een wedstrijd die goed op en neer gaat. Wij moeten zelf meer rust aan de bal hebben en zorgvuldiger inspelen op die manier moeten we de wedstrijd naar onze hand kunnen zetten.
De tweede helft wordt op gang gefloten en net als in de eerste helft is het KSK dat de score kan openen Jef kan scoren op assist van Seppe die zich mooi vrijspeelde, 4-2 in de 35ste minuut.
Maar weer kunnen we de voorsprong niet vasthouden en nog in dezelfde minuut kan Putte terugkomen tot 4-3 wederom slecht uitverdedigt van ons.
We zijn even van slag maar proberen de wedstrijd terug in handen te nemen en na een individuele actie laat Michael de 5-3 noteren.
Michael kan de bal over de keeper stiften maar verkiest om even te wachten om dan mooi binnen te leggen.   We gaan door op ons elan en na een stevige fout op Jef komt er een vrije trap er volgt een voorzet van Michael op Seppe die fantastisch terug legt op Jibbe die in de draai binnenschiet. 42ste minuut en 6-3.
Wedstrijd onder controle denk je dan maar niets is minder waar en we laten Putte terug in de wedstrijd komen in de 47ste en 48ste minuut volgen 2 afstandsschoten eentje net naast de paal waarop Matt kansloos is en een tweede schot,botsende bal en onze doelman verslagen. Zo komt Putte snel op 6-5 en zitten ze volledig terug in de match.  De foutjes stapelen zich op en ook bij Putte wordt er zwak verdedigt,  Daan maakt actie, draait open bedient Michael en die schiet schuin binnen 7-5 met nog 10 minuten te spelen. We blijven te weinig druk op de bal zetten en geven onze tegenstanders te veel tijd om te voetballen dit heeft tot gevolg dat het gevaar blijft komen en er opnieuw een tegendoelpunt valt in de 53ste minuut een fraai afstandsschot mooi in de hoek binnen en 7-6.  Terug de beurt aan KSK, Flynn zet een mooie dribbel in, bal eigenlijk te ver van de voet maar hij kan hem toch droppen bij Daan die nog eens uithaalt en de 8-6 scoort.  En nog zijn de schaapjes niet op het droge want weer laten we Putte terugkomen, dom balverlies na een inworp er volgt een afstandsschot Matt verslagen en de 8-7 op het bord.
Putte gaat nadrukkelijk op zoek naar het gelijk spel en dit krijgen ze in de 59ste minuut van de wedstrijd.  De wedstrijd eindigt uiteindelijk op een 8-8 gelijke stand.  Leuke wedstrijd, 2 ploegen die wilden voetballen met als gevolg veel doelpunten.  Zeker nog te vermelden de leuke verrassing van Putte die drankjes en mini koffiekoeken hadden meegebracht als waardering voor de uitnodiging om op KSK te komen voetballen. Bedankt Putte SK!