Accommodatie

K.Kalmthout SK

Op deze eerste zaterdag van de herfstvakantie hebben we een oefenwedstrijd kunnen vastleggen tegen Wildert.
Het is alvast droog hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind. We beginnen eraan om 10u45 ditmaal onder leiding van Paul Adriaensen.
De eerste minuten van de wedstrijd is het weer wat zoeken, het juist inspelen, op tijd kijken, loskomen van de tegenstander, het loopt allemaal wat moeizaam, ook het uitverdedigen is niet altijd even secuur. Na 5 minuten komen we dan toch in de wedstrijd en nemen we de bovenhand.  6de minuut mooie aanval met Jibbe, Thomas en Sam goed geprobeerd maar het levert niets op.
Een minuutje later Jibbe voetbalt uit gaat centraal met de bal aan de haal speelt in op Sam die op zijn beurt Siebe aanspeelt die uiteindelijk kan scoren in de scrimmage die is ontstaan 1-0.  Twee minuten later is het Flynn die als centrale middenvelder Siebe vindt op de flank die naar binnen komt en laag in de verste hoek binnenschiet 2-0 voor KSK.
Het spel gaat nu een stuk vlotter, het aanbieden en inspelen is een stuk beter ook al maken we nog niet altijd de juiste keuzes.
De drie nul noteren we al in de 13de minuut, inworp op Flynn die mooi en gepast opendraait en een schot op doel wijkt een beetje af op een Wildert speler, 3-0 Flynn krijgt het doelpunt op zijn naam.
In de 15de minuut krijgen we hulp van de Wildert doelman die blundert en Siebe kan scoren, een hattrick van Siebe binnen het kwartier!
in de 16de minuut krijgen we een tegendoelpunt, we maken de fout om met de bal naar binnen te draaien, dom balverlies en binnengetrapt door een Wildert speler 4-1.
Het spel valt een beetje stil en we kunnen enkel nog een paar keer dreigen met afstandsschoten op doel, waarvan nog een op de lat.
We naderen de rust en op het einde van de eerste helft pikken we nog een doelpuntje mee dat op naam van Daan komt. We gaan rusten met 5-1.
Over de eerste helft kunnen we best tevreden zijn, ondanks wat schoonheidsfoutjes was het spel over het algemeen best goed.
De coach zal ongetwijfeld de mindere puntjes tijdens de rust proberen bij te sturen.
De tweede helft proberen we op hetzelfde elan verder te gaan maar al snel is duidelijk dat we niet goed uit de kleedkamer zijn gekomen en de tweede helft voorlopig een stuk minder is, we kunnen nog wel scoren met een biljart goal van Daan maar verder dan dat komen we niet meer.
We zijn zelf minder scherp aan de tweede helft begonnen en Wildert probeert ons hoger vast te zetten en zet meer druk op de bal.
We krijgen dan op korte tijd 3 doelpunten tegen, Matt is telkens kansloos dit brengt de tussenstand op 6-4. Tijd om er zelf nog eens uit te komen dit lukt zowel een keer vanop links met Simon maar zonder gevaarlijk te kunnen worden, ook Seppe heeft enkele keren een mooie actie in de benen maar ook hieruit komen geen kansen meer.  Wildert dringt nog een paar keer aan maar veel verder dan wat scrimmages komen ze niet meer. Ook Matt doet zijn duit in het zakje en komt een aantal keer gevat tussen.
Eindstand 6-4 een verdiende overwinning maar een wedstrijd met 2 gezichten de eerste helft best goed gespeeld, de tweede helft een stuk minder.
De positiewissels zullen hier ongetwijfeld voor iets tussen zitten maar ook deze facetten van het pel moeten ze zich eigen maken en zijn dan ook geen excuus.

Opstelling: Matt, Thomas, Jibbe, Simon, Sam, Flynn, Siebe, Daan
Wisselspeler: Seppe.
Beurtrol: Jef, Jules, Michael

Onze volgende wedstrijd is alweer op 4 november en dan spelen we om 9u30 op KFC Sint Martinus Halle.