Datum

13 januari 2018 15:00

Accommodatie

Berendrecht Sport

De winterstop ligt weer achter ons, na enkele weken relatieve rust komen we weer in ons normale ritme.

De feestdagen hebben we ondertussen achter ons gelaten, er werd deze week goed en stevig getraind. We zijn klaar voor het tweede deel van het voetbalseizoen.  In 2018 spelen we in een andere reeks met op Ekeren Donk na allemaal andere ploegen hopelijk is het niveau even goed als voor nieuwjaar.

Onze eerste wedstrijd spelen we tegen Berendrecht, aanvang 15u00.  Daan en Simon hadden beurtrol.

De ploeg die start, Matt in doel, Jibbe centraal vanachter, Sam rechtsachter, Thomas linksachter, centraal in het midden Jules, Siebe rechts vooraan, Jef in de punt en Michael op zijn vertrouwde links voor positie. Seppe en Flynn starten als wisselspelers.

De wedstrijd wordt op gang gefloten en het is Berendrecht dat het best uit de start blokken schiet. Kalmthout heeft het in het begin van de wedstrijd niet onder de markt en is duidelijk nog wat zoekende, Berendrecht dringt de eerste vijf minuten goed aan zet druk naar voor maar meer dan een paar schermutselingen voor ons doel levert dat niet echt op. Na deze kleine aarzeling zie je dat het wedstrijdbeeld stilaan begint te kantelen, onze jongens trekken het spel stilaan naar zich toe. De acties beginnen vlotter te verlopen en het eerste gevaar blijft dan ook niet uit. In de 6de minuut na een hoekschop van Berendrecht, snelle omschakeling met Jef aan de bal die Siebe alleen voor doel zet en die zonder aarzelen de 0-1 op het bord zet.  Ondertussen wordt er wel echt gevoetbald door onze jongens onder leiding van onze coach Stef die met wat aanwijzingen nog wat bijstuurt. In de 10de minuut zet Jef de 0-2 op het bord na een eenvoudige intikker, hier ging wel een mooie actie aan vooraf netjes uitgespeeld van achteruit, zo heeft onze coach het graag. Ondertussen is Flynn in het veld gekomen voor Sam die even van de kaart is vanwege een bal in zijn onderbuik.  Nog voor het einde van het eerste kwart staat het 0-3, Michael zet zich goed door in duel speelt Jef aan die op zijn beurt Siebe aanspeelt en met een hard schot verschalkt hij de doelman van Berendrecht, na een korte pauze komt Seppe in de plaats van Siebe op de rechterflank. We nemen het heft meteen terug in handen en dit resulteert in enkele kleine kansen. 19de minuut schot op doel van Thomas en in de 21ste minuut een doorsteek pas van Jules die hiermee 2 man in de wind zet maar de bal komt niet aan, weg kans maar goed gezien van Jules. In de 23ste minuut laat Seppe de netten trillen op een assist van Michael trapt Seppe goed binnen 0-4.  Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde Berendrecht moet de overmacht ondergaan dit komt ons spel niet altijd ten goede omdat het net ietsje te gemakkelijk gaat. In de 33ste minuut een actie van Siebe, deze zet voor met links en Jules kan binnentikken 0-5.  Nu gaan de kopjes helemaal naar beneden bij Berendrecht en is de veer gebroken. 35ste minuut Thomas komt naar binnen legt af voor Jibbe die ziet zijn schot rechts naast de paal buiten gaan.  Een wedstrijd is het al even niet meer en de score loopt in sneltempo op na doelpunten van Jules die een schot van Siebe in de rebound binnentikt 0-6. Seppe zorgt voor de 0-7 en Siebe scoort zijn derde van de middag op assist van Jef 0-8.  Jef zorgt nog voor de 0-9 met een intikkertje en de vierde van de middag voor Jef komt er na een individuele actie 0-11 ondertussen heeft Seppe de 0-10 op het bord gezet tevens zijn tweede doelpunt van de middag. De wedstrijd eindigt op 0-11, ondanks de hoge score is er toch een belangrijk werkpunt.  De organisatie bij onze jongens was er in de tweede helft niet meer, we gaan een beetje teveel onze eigen kans omdat het te gemakkelijk gaat. We vergeten onze posities te behouden en rustig de bal te laten rondgaan, dit is een van de lessen die we vandaag moeten trekken. Een super begin van de tweede helft van het seizoen. Berendrecht verloor dan wel met 0-11 toch willen wij een pluim uitdelen aan deze gasten, zij spelen met een bijna volledige U11 ploeg in de hoogste gewestelijke reeks wat op zijn minst een beetje respect verdient.

Volgende wedstrijd 20 januari thuis tegen City Pirates om 15u15!