Datum

20 januari 2018 15:15

Accommodatie

K.Kalmthout SK

Zaterdag 20 januari wedstrijd tegen City Pirates uit Merksem.  We mochten voor een keer op het A-veld spelen en dit vonden we niet erg.
Ook onze supporters konden dit wel smaken lekker vanuit de tribune naar het voetbal kijken, hoog en droog!  Het zorgde zowel bij de spelers als bij de supporters voor een andere beleving.
Het leek wel dat KSK een beetje onder de indruk was want in het begin van de wedstrijd gaven we niet thuis, dit resulteerde in holder de bolder voetbal eigenlijk niet om aan te zien het deed zelfs een beetje pijn aan de ogen het mocht dan ook niet verbazen dat we snel op achtervolgen werden aangewezen, na een stilstaande fase in ons voordeel komt City Pirates in balbezit en in de omschakeling maken zij het mooi af 0-1.
Hier zien we er als ploeg even niet goed uit.  Het voetbal van KSK blijft onder de verwachtingen niet dat er geen inzet is maar we komen niet in ons spel en City Pirates is in de beginfase de betere ploeg.  Na een geslaagde actie van ons kunnen we toch de gelijkmaker binnen trappen, dit moet vertrouwen geven om de wedstrijd te doen kantelen in ons voordeel. Niets is minder waar want weer komen we op achterstand City Pirates is sneller op de bal en we laten ons weer veel te gemakkelijk in de luren leggen 1-2 voor City Pirates.  Dit komt even hard binnen en hier moeten ze even van bekomen onze coach probeert bij te sturen want nog altijd spelen we niet ons eigen spel, dat we kunnen voetballen weet iedereen maar het komt er vandaag voorlopig niet uit. City Pirates is een stevige ploeg met redelijk wat lengte en gewicht in de ploeg met daarbovenop een aantal jongens die kunnen voetballen. Zij gaan steevast het duel aan en daarin zijn we zelf niet stevig genoeg.  Als we dan toch eens een actie in elkaar steken zie je meteen dat City Pirates in de problemen komt op een van deze acties kunnen we de bordjes weer in evenwicht zetten 2-2 en nu is het echt tijd om er op en erover te gaan.  De eerste helft blijft al bij al moeilijk met weinig echt goed voetbal twee teams met inzet maar veel slordigheden.
Met het einde van de eerste helft in zicht komen we er nog eens uit en met een lage gekruiste schuiver kunnen we de doelman van City Pirates verschalken, we gaan rusten met een 3-2 voorsprong.  Je voelt de opluchting bij onze jongens.
Tijdens de rust nog wat kleine aanwijzingen van onze coach, hopelijk kunnen we ons spel wat meer opleggen aan onze tegenstander en de score verder uitdiepen.
City Pirates komt met nog meer verbetenheid uit de kleedkamer maar al snel kunnen we de score uitdiepen tot 4-2, nu zie je wel mooie acties en het voetbal dat we willen zien met enkele driehoekjes om van te smullen.  Even later kunnen we de 5 -2 op het bord zetten en wedstrijd gespeeld. De nervositeit bij City Pirates neemt toe en van voetballen is er al even geen sprake meer, ze laten zich nu van hun minder fraaie kant zien.  Het spel wordt harder en er wordt weinig gevoetbald, de duels worden weer opgezocht we mogen van geluk spreken dat er niet echt gekwetsten vallen bij KSK. Overtredingen zoals elleboogstoten, tackelen met de voet vooruit of zelfs bewust natrappen, nee, nee dit is minder fraai en is geen voorbeeld. Kortom de ploeg van City Pirates raakt volledig gefrustreerd, na weer een overtreding op het randje af manen we de coaches van City Pirates aan hun spelers te kalmeren want dit heeft niks meer met voetbal te maken. Tussen de vele overtredingen door hebben we de score verder kunnen uitdiepen naar 7-2.  City Pirates komt af en toe wel dreigen maar echt uitgespeelde kansen levert dit niet op, wat geharrewar en enkele afstandschoten op doel worden vakkundig door onze doelman geneutraliseerd.  Uiteindelijk eindigt de wedstrijd nog op 8-2.  Een ruime en uiteindelijk verdiende overwinning.  City Pirates begon verdienstelijk aan de wedstrijd maar naarmate de wedstrijd vorderde kregen ze het moeilijk ook fysiek leek het alsof ze hun beste pijlen al in de eerste helft hadden verschoten.  KSK begon moeilijk aan de wedstrijd, de eerste helft was er een om snel te vergeten, in de tweede helft zagen we bij momenten wat we willen zien.  Verder werken aan de minpuntjes en volgende week op naar R. Cappellen FC, we spelen onze wedstrijd dan om 13u30 in de René De Pauwstraat op kunstgras.