Accommodatie

R Cappellen FC

Winst met 4-6 van R. Cappellen FC op zaterdag 27 januari 2018.
Onze U12 kwam in een onuitgegeven ploeg aan de aftrap van deze wedstrijd.
Al snel werd duidelijk dat we niet met de juiste mentaliteit en ingesteldheid aan de wedstrijd begonnen, Cappellen was in alle linies, vinniger, snediger, beweeglijker kortom in alle facetten van het voetbal kwamen we in de eerste helft te kort.
Het was dan ook Cappellen dat de score opende en na 14 minuten logisch op een 1-0 voorsprong kwam. De coach was dan ook niet tevreden
en liet zijn ongenoegen dan ook blijken tijdens de eerste korte pauze. De coach probeerde iedereen wakker te schudden.
Veel effect bleek dat niet te hebben want het spelbeeld bleef ook nu hetzelfde en Cappellen bouwde de voorsprong al snel met wat meeval uit tot 3-0. Ondanks de achterstand hadden we het gevoel dat een aansluitingstreffer wonderen kon doen en op 3 minuten tijd kunnen onze jongens 2 maal tegenscoren.  De vreugde was echter van korte duur en al even snel maakte Cappellen er 4-2 van.  In de laatste minuut van de eerste helft weten we opnieuw te scoren en kunnen we milderen tot 4-3.  Een slechte eerste helft waarin we voetballend in geen enkele linie onze stempel konden drukken op de wedstrijd zo wel aanvallend als verdedigend kwamen we te kort, ook onze gelegenheidsdoelman zag er enkele keren niet goed uit.
Tijd voor wat rust en bezinning bij coach en spelers. Na de pauze gaat het voetballend iets beter en spelen we ons beste kwartier van de wedstrijd, dit resulteert al na 5 minuten in de tweede helft in de gelijkmaker.  Cappellen komt nu ook niet echt meer heel gevaarlijk opzetten en in doel zijn we beter bij de les.  In het laatste kwartier van de wedstrijd zetten we deze scheve situatie recht en weten we nog 2 maal te scoren.
Niet dat we nu plots zo goed voetballen of onze tegenstander compleet wegspelen maar fysiek lijken we de slag wel te gaan winnen. Zonder veel overtuiging en goed voetbal winnen we uiteindelijk de wedstrijd met 4-6.  Een wedstrijd om snel te vergeten en eentje om de nodige lessen uit te trekken.  Met dank aan Ceylan en Francis van de U12 B die ons kwamen vervoegen en meer dan hun best hebben gedaan!
Volgende week spelen we thuis tegen Wuustwezel om 15u15!