2 september 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Een stralende zondag was het, voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. KSK mocht van start in een nieuwe reeks, 2e Provinciale, net als zijn tegenstander, Turk Sport. Turk Sport was vorig seizoen tot twee maal toe een taaie klant voor KSK, want KSK pakte slechts 1 op 6 tegen dit team.

KSK kende een furieuze start waarin de bezoekers er nauwelijks aan te pas kwamen. Het duurde dan ook niet lang voor de 1-0 op het bord stond. We spelen 5 minuten wanneer een schot op doel in eerste instantie geweerd werd, maar in tweede instantie kon Yonoi Paelinckx de bal staalhard tegen de netten knallen. De voorsprong was op dat moment al dik verdiend.
De thuisploeg bleef dominant en had het meerendeel van het balbezit. Turk Sport probeerde een paar keer te counteren, maar moest vooral het goede voetbal van KSK ondergaan. We spelen 22 minuten wanneer Stefan Lippens een vrije trap mag nemen vanaf de Kalmthoutse linkerflank. Stefan Lippens schilderde de bal op het hoofd van Stef Everaert, die de 2-0 op het bord kopte.
KSK kreeg zelfs nog enkele kansen om de voorsprong verder te vergroten (onder meer via Tim Van Den Bleeken), maar het liet na nog te scoren voor rust.

Een comfortabele voorsprong voor KSK, maar met Turk Sport ben je nooit klaar. De bezoekers probeerden de druk te vergroten, en KSK werd iets slordiger in de passing. Achteraan bleef de thuisploeg echter feilloos, doelman Michaël De Neef en de verdedigers hielden de defensie goed gesloten. Toch kon in minuut 55 een bezoeker in de buurt van de zestien meter komen. Met een prachtig afstandsschot stond het opeens 2-1, wat niet meer zo comfortabel was.
Na dit doelpunt bleef de vrees, ondanks weinig kansen voor Turk Sport, dat de gelijkmaker wel eens uit de lucht kon vallen. KSK ging op zoek naar de bevestiging, maar ofwel de laatste pass of de afwerking lukte net niet. We naderden het slot, en de KSK-supporters hoopten stilaan op nog een doelpuntje voor de zekerheid. Het was wachten op minuut 88 toen invaller Robin Kraewinkels een mooie één-twee opzette met Glenn van den Buijs. Die één-twee sneed door het hart van de Turkse defensie, en Robin Kraewinkels legde de bal naast de doelman in doel neer. De 3-1 was een opluchting, want de eerste drie punten in het nieuwe seizoen waren binnen!

Op de zege van KSK was niks af te dingen: veel balbezit, aanvallend en dominant voetbal. De 3 punten bleven dus dik verdiend in Kalmthout! Volgende week wacht die derde promovendus uit 3e provinciale, FC Ekeren, waar KSK op zoek gaat naar een 6 op 6 en een fantastische start in 2e Provinciale.