Accommodatie

Onbekend

Opstelling K. Kalmthout SK

De eerste verre verplaatsing voor KSK vandaag, richting Groen-Rood Katelijne. Katelijne miste zijn start, met 1 op 9. KSK was goed gestart, met 6 op 9. Voor sommige KSK-supporters werd de rit naar GR Katelijne een helse tocht. Door wateroverlast op de Antwerpse Ring zijn zelfs sommige supporters niet op de verplaatsing geraakt, en zijn ze zonder voetbalnamiddag terug moeten draaien.

Op de propere grasmat van GR Katelijne ging het spel in de beginfase goed op en af. Kansen kwamen er ook langs beide kanten. Eerst kwam de thuisploeg dicht bij een treffer. Op een afstandsschot was een goede Michael De Neef nodig, en even later trof Groen-Rood ook de paal.
KSK had wel het betere van het spel, en kon ook een paar keer gevaarlijk dreigen. Eerst wachtte Tim van den Bleeken iets te lang met afwerken, waardoor de verdedigers net op tijd konden terugkeren. In minuut 28 werd diezelfde van den Bleeken opnieuw diepgestuurd, maar dit keer werd hij foutief neergehaald door de thuisdoelman: strafschop voor KSK. Een unieke kans voor KSK om op voorsprong te klimmen, maar Glenn van den Buijs zette de strafschop hoog over het doel. Het bleef dus 0-0, dit was ook meteen de ruststand.

Na rust kregen we een mindere periode te zien, waarin voornamelijk slordigheden langs beide kanten te spotten waren. Die dip in het spel duurde slechts een klein kwartier, want we spelen 57 minuten, wanneer een fantastische aanval proper werd afgerond met een vluchtschot van Tim van den Bleeken. De knappe assist kwam van de voet van Denis Beliaev. 0-1, en die voorsprong was niet gestolen.
KSK begon dan frivoler te voetballen en kon loeren op de counter, want de thuisploeg moest komen. Dat resulteerde in de 0-2. Via Yonoi Paelinckx kwam de bal bij Glenn van den Buijs, die de doelman op het verkeerde been zette en zijn penalty-misser van de eerste helft goedmaakte.
De 0-2 was comfortabel, maar geen zekerheid. Zeker niet toen GR Katelijne in minuut 79 de aansluitingstreffer maakte na een flankvoorzet. 1-2, en het werd mogelijks nog een spannende slotfase.
Die spanning smolt een minuut later als sneeuw voor de zon, toen de thuisverdediging ballen begon weg te geven. Bart Verhoeven kon onderscheppen en vond opnieuw Glenn van den Buijs, die zijn tweede van de middag binnen duwde. 1-3 en de overwinning leek binnen.
Zekerheid kwam er helemaal toen in minuut 82 de ingevallen Robin Kraewinkels een afgeblokt schot van Denis Beliaev in de rebound kon afwerken. De overwinning was binnen, de thuisploeg kwam niet meer aan kansen toe.

Vooral door een sterk laatste halfuur en een goede organisatie won KSK vanmiddag verdiend van GR Katelijne. Verdedigend speelde KSK sterk en met opnieuw 4 doelpunten stelde ook de aanval zeker niet teleur. KSK is met de 2e plaats als promovendus de verrassing in het klassement in 2e Provinciale A. Volgende week wacht opnieuw een verre verplaatsing, dan trekt KSK naar KV Bonheiden, dat met 4 op 12 de 13e plaats bekleedt.