Accommodatie

Onbekend

Opstelling K. Kalmthout SK

Een mooie zondagmiddag was het. Bij het sluiten van de stembureaus in Vlaanderen, begon KSK aan een moeilijk duel op het veld van KFC Ranst. KSK was sinds vorige week de fiere leider als promovendus in 2e Provinciale. Opdracht vandaag was minstens een week langer leider blijven.

De wedstrijd begon moeizaam voor beide teams. Het veld leek er in eerste instantie perfect bij te liggen, maar enkele veraderlijke oneffenheden in het veld, bemoeilijkten het voetbal. Het eerste kwartier ging gelijk op met weinig echt grote kansen. Het was wachten op minuut 20 toen een speler van Ranst een kanonskogel richting Kalmthouts doel afvuurde. Keeper Michaël De Neef had geen verhaal tegen deze pegel, en de bal ging in de rechterhoek binnen. KSK 1-0 in het krijt, en er waren eigenlijk amper kansen te noteren.
Na de tegentreffer nam KSK het initiatief in handen en werd de thuisploeg langzaam maar zeker weg gedrukt. In minuut 34 resulteerde dat in een verdiende gelijkmaker. Denis Beliaev bediende topschutter Glenn van den Buijs, die de 1-1 binnen legde.
Het was niet lang wachten op een volgende doelpunt. 4 minuten na de gelijkmaker, werd een lange bal verstuurd achter de KSK-verdediging. Stefan Lippens kon net bij de bal, maar kopte de bal over het hoofd van doelman De Neef in eigen doel. 2-1 en dat was op dat moment niet verdiend.
En de pech was nog niet voorbij voor KSK. 3 minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg, na geharrewar iets buiten de zestien kon een Ranst-speler vanop afstand met geluk binnen werken. 3-1, en KSK stond plots voor een zeer moeilijke opdracht, na een eigen doelpunt en twee zondagschoten van de thuisploeg.
Gelukkig konden de bezoekers de aansluitingstreffer nog maken net voor rust, het was Tim Van Den Bleeken die op aangeven van Glenn van den Buijs de hoop voor KSK hoog hield. 3-2 bij rust.

Na de rust kwam er een minder momentje van KSK, dat zo'n tien minuten duurde. De thuisploeg kon dreigen, maar was nooit echt heel gevaarlijk. In minuut 55 moest Tim Van Den Bleeken het veld geblesseerd verlaten, in zijn plaats kwam Robin Kraewinkels. Die had slechts 3 minuten nodig om gelijk te maken. Na een lange bal van Stefan Lippens kon Robin Kraewinkels de ver uitgekomen doelman met een lob verschalken. 3-3 en KSK zorgde voor een heuse comeback.
Na de gelijkmaker was het al KSK wat de klok sloeg. De thuisploeg kwam er niet meer uit, en KSK domineerde de rest van de tweede helft. Het leek een kwestie van tijd voor KSK de overwinning in de wacht ging slepen. Toch was het wachten op de voorsprong tot minuut 70 toen Stef Everaert Bart Verhoeven kon bereiken.  Die aarzelde niet en legde de 3-4 binnen. Grote vreugde bij KSK, dat een 3-1 achterstand volledig goedmaakte.
De overwinning van KSK kwam eigenlijk nooit meer in gevaar. Het werd zelfs nog 3-5. Een hoekschop van Glenn van den Buijs werd vakkundig binnen gekopt door kapitein Stef Everaert. 3-5 was de eindstand!

Opnieuw een overwinning en KSK blijft op een fantastische eerste plaats staan.  De komende 3 weken speelt KSK tegen de 3 dichtste achtervolgers. De eerste horde is Walem (4e), dan trekt KSK naar Hoboken (2e) en daarna komt Verbr. Zwijndrecht (3e) op bezoek in Sportpark Heikant.
Volgende week zondag om 15u00 supporters op post voor KSK - Walem!!!