Accommodatie

Onbekend

Opstelling K. Kalmthout SK

Gesteund door een grote schare supporters – waarvan een deel met de spelersbus meereisden – ging K.Kalmthout SK in Hoboken op zoek naar de eerste periodetitel. Bij winst in de topper tegen de tweede in de stand was Kalmthout zeker van een ticket voor de eindronde op het einde van het seizoen.

De ploeg van coach Frank Peeters begon zoals we intussen van hen gewoon zijn, met veel drank naar voor op zoek naar een vroeg doelpunt. Kapitein Stef Everaert en Robbe Haverhals probeerden het in de openingsfase vanop afstand, maar hun schoten konden de lokale doelman niet verontrusten.

Kalmthout probeerde snel te voetballen – niet evident gezien de staat van het veld - maar de thuisploeg trachtte constant het tempo uit de wedstrijd te halen, door veel ballen buiten te trappen. Kort voor de rust drong Kalmthout nog eens aan, maar na knap voorbereidend werk konden Denis Beliaev en Glenn van den Buijs niet scoren.

Hoboken begon het best aan de tweede helft. Terwijl de supporters nog hun plaatsje op de tribune zochten, viel uit een zeldzame kans bijna de 1-0. Via de paal kon Michaël De Neef de nul houden.

Lange tijd leek deze topper onbeslist op 0-0 te eindigen. Dat puntje had achteraf – door de nederlaag van achtervolger Zwijndrecht voldoende geweest voor de periodetitel – maar zoals zo vaak in het voetbal werd een cliché nog maar eens de waarheid. Wie niet tot scoren komt, moet opletten voor een late tegentreffer…

Kalmthout deed er in het tweede deel van de tweede helft alles aan om te scoren, maar echt grote kansen leverde het overwicht niet op. Een paar hete standjes voor het doel van Hoboken, maar keeper Van Houtven gaf zich niet gewonnen.

In minuut 86 zag de scheidsrechter in een onschuldig duel van Zeno Adriaenssens – die achterin weer een sterke wedstrijd speelde – een strafschopfout. Zo flikkerde plots de 1-0 op het scorebord, terwijl iedereen op 0-1 hoopte. In een tumultueuze slotfase werd bij Hoboken de kapitein nog van het veld gestuurd met twee gele kaarten.

Toch mocht K.Kalmthout SK met opgeheven hoofd het veld verlaten. Wie voor het seizoen voorspelde dat ze na negen wedstrijden op kop zouden staan en de grootste kanshebber zijn op de periodetitel had vast en zeker enkele rare blikken in zijn of haar richting gekregen. Zaterdagavond – na de eerste wine & dine dit seizoen – volgt tegen Zwijndrecht een unieke kans om die periodetitel te pakken. Bij winst verzekert KSK zich sowieso zo van deelname aan de eindronde. Supporters op post! (verslag: StijnByMe)